Architectuur

Mecanoo maakt groot masterplan in Londen

De Londense woningcorporatie Peabody heeft Mecanoo en Proctor and Matthews Architects geselecteerd voor de herontwikkeling van Thamesmead in Zuidoost-Londen. Het woningbouwproject, dat in de komende tien jaar wordt uitgevoerd, is een van de omvangrijkste herontwikkelingsprojecten in Londen. Het team van Mecanoo en Proctor and Matthews Architects (uit Londen) is door Peabody gekozen voor het ontwikkelen van een masterplan.

Nieuwe woningen

Daarnaast zijn Mecanoo en Proctor and Matthews Architects verantwoordelijk voor het ontwerp van 1.900 nieuwe woningen voor de wijk. Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo, ziet de transformatie van Thamesmead als een kans om de kennis en ervaring van het bureau naar Londen te brengen.

"Het herstructureren van een wijk voor 100.000 mensen in de grootste metropool van Europa vraagt om een ontwerpaanpak waarbij architectuur, stedenbouw, landschap, mobiliteit en maatschappelijke betrokkenheid gecombineerd worden", aldus Houben. Ze noemt een multidisciplinaire benadering essentieel om van Thamesmead een aangename woonomgeving te maken.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant