Architectuur

Mecanoo in shortlist operagebouw West Kowloon

Een team van Mecanoo architecten en Leigh & Orange is een van de vijf kanshebbers om het Xiqu Centre van het West Kowloon Cultural District in Hongkong te ontwerpen. Het centrum is het eerste van de zeventien gebouwen in het district; een masterplan van Foster + Partners.

Het Xiqu Centre wordt een operagebouw speciaal voor de Chinese opera. In het complex op de hoek van de Canton Road en Austin Road West worden deze opera’s ontwikkeld en uitgevoerd. Het gebouw vormt de entree van het culturele district en heeft een groot theater met 1.100 plaatsen, een klein theater met vierhonderd plaatsen, een theehuis voor kleinschalige voorstellingen met 280 bezoekers en educatieve voorzieningen.

Naast het team van Mecanoo architecten en Leigh & Orange behoren ook BTA & RLP Company Limited (Bing Thom Architects en Ronald Lu and Partners), Foster + Partners en Studio Architects, Safdie Architects LLC, en Wong & Ouyang in samenwerking met Diamond and Schmitt tot de shortlist van de prijsvraag voor het operagebouw.

De teams zijn gevraagd voor 5 oktober een voorlopig ontwerp te maken van hun voorstel. Eind november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant