Matexi bouwt mee aan Albert Heijn in Vier Fonteinen Vilvoorde

  BE   9 maart 2021 Bron: Akkanto
Matexi bouwt mee aan Albert Heijn in Vier Fonteinen Vilvoorde
Over enkele maanden opent Albert Heijn België een nieuw filiaal in Vilvoorde. De winkel komt aan het Broekplein: een strategische plek in Vilvoorde. “Vilvoorde staat al een tijdje met stip op onze lijst”, zegt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. “De buurt Vier Fonteinen heeft het allemaal. Het is een gedroomde plek in Vilvoorde om te landen.”

Een nieuwe buurt waar wonen, werken, leven en ontspannen naadloos in elkaar klikken: daar bouwt het partnerschap tussen de stad Vilvoorde, de Vlaamse Waterweg en Matexi aan. Samen zijn ze volop bezig met het ontwikkelen van de compleet nieuwe, levendige stadsbuurt 4 Fonteinen. Een ideale plek dus voor een nieuw filiaal van Albert Heijn. Zeker omdat het gloednieuwe, autovrije Broekplein het kloppende hart van de nieuwe buurt zal worden, met veel aandacht voor groen in het ontwerp. Naast Albert Heijn zullen er nog heel wat buurtondersteunende functies komen, zoals onder andere een apotheek en de school GO! Tangram, die er in september zijn deuren opent voor 240 leerlingen. De Kruitfabriek is dan weer een creatieve mengelmoes van start ups, events, een crčche, een fietsherstelplaats en zoveel meer. En aan de overkant van Albert Heijn komt het nieuwe park De Molens én de site wordt binnenkort verbonden, dankzij een gloednieuwe fiets- en voetgangersbrug, met het Domein 3 Fonteinen.

Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België: “Vilvoorde staat al een tijdje met stip op onze lijst. Het is een bruisende en groeiende centrumstad waar we al langer een winkel willen openen. Deze nieuwe site heeft het allemaal: een fantastische ligging en sterke visie op gebiedsontwikkeling. Het is een gedroomde plek in Vilvoorde om te landen.”

Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde: “Met de komst van AH in Vier Fonteinen komt er ongetwijfeld ook opnieuw extra leven in dit nieuw stadsdeel. AH is niet alleen een nieuwe speler in het Vilvoords winkelaanbod, maar ook een hefboom om van de oude vervuilde Kanaalzone een aantrekkelijk woon- en leefgebied te maken langs het water.”

“Zo’n nieuwe buurt vraagt om een supermarkt die kan inspelen op de behoeften van bewoners en voorbijgangers”, treedt Didier Cortois, schepen voor Economie van de stad Vilvoorde bij. “Albert Heijn vestigt hier zo meteen een nieuwe winkel en vervult precies die functie. De winkel wordt niet alleen een fijne winkelplek voor de toekomstige bewoners en mensen die hier werken, maar ook voor iedereen die woont in de nabijgelegen wijk het Broek. Die kunnen straks te voet komen winkelen. Ook met de wagen is de winkel uiteraard vlot bereikbaar.”

Momenteel legt Matexi de laatste hand aan het gebouw waarin Albert Heijn, vanaf juni, de deuren zal openzwaaien. Klanten zullen er hun wagen kunnen parkeren in de ondergrondse parking. Bovenop de commerciële sokkel worden 136 appartementen ingericht. Matexi streeft er steeds naar om inclusieve en bruisende buurten te ontwikkelen en de pandemie heeft het belang van een goede woning in een aangename buurt, met groen en buurtvoorzieningen in de dichte nabijheid duidelijk aangetoond. Project Manager Klaas Lombaert van Matexi licht toe: “Momenteel hebben al 190 gezinnen getekend voor een toekomst in de Vier Fonteinen buurt. Het is de bedoeling dat voor eind 2023 dit aantal aangroeit tot 300. Tegen het einde van de ontwikkeling groeit dit stadsdeel verder uit naar meer dan 1.000 huishoudens. Dit nieuwe stadskwartier herbergt maar liefst 75.000m˛ openbare ruimte, in de vorm van parken, pleinen, terrassen langs de Zenne en een boulevard langs het water. Door appartementen te realiseren boven een winkel zetten we volop in op het bedachtzaam omgaan met ruimte. Klanten van AH kunnen op de site terecht voor hun boodschappen, maar kunnen hier nadien ook op allerlei manieren ontspannen aan het water. Momenteel herbergt de site vooral inwoners, maar zodra de school na de zomer opengaat, we hier kantoren ontwikkelen en de groenruimtes verder uitbouwen, zal de site ook overdag gonzen van de bedrijvigheid. Wij zijn alvast verheugd dat Albert Heijn wil meesurfen op het positieve elan dat we hier creëren.”

Matexi bouwt mee aan Albert Heijn in Vier Fonteinen Vilvoorde

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo