Nieuwbouw

Matexi bouwt 24 appartementen in Anderlecht vlak bij Bospark

Projectontwikkelaar Matexi werkt naarstig voort aan de bouw van 24 appartementen op de hoek van de Birminghamstraat en de James Ensorstraat in Anderlecht. De ruwbouwwerkzaamheden van het project ‘Amelie’ lopen op hun einde en de oplevering is voorzien in het najaar van 2012. Zondag 20 november houdt Matexi op de bouwplaats een opendeurnamiddag.

Het appartementsgebouw telt vier verdiepingen en een kelderverdieping voor 16 garages. De bovenste verdieping omvat 2 penthouses met elk drie slaapkamers die een prachtig uitzicht bieden op de stad. De drie andere verdiepingen tellen 2 studio’s, 4 eenslaapkamerappartementen, 9 tweeslaapkamerappartementen en 7 drieslaapkamerappartementen. De woonoppervlakten schommelen tussen 64 vierkante meter voor de studio’s en 141 vierkante meter voor de penthouses.
De appartementen op het gelijkvloers beschikken over een terras, een tuin en een inpandige garage.

Rustige ligging

Grote troef van dit woonproject is zijn rustige ligging in een buurt die in volle expansie is. Het Bospark ligt op wandelafstand en het kanaal Brussel-Charleroi straalt rust uit. Buurtvoorzieningen zoals winkels, scholen, een speeltuin, sportzalen en andere ontspanningscentra zijn ruimschoots voorhanden.

Het woonproject ligt op enkele stappen van het metrostation ‘Jacques Brel’ en met de auto bent u snel in Brussel-stad en op de ring.
Brussel-stad met zijn uitgebreide cultuur- en ontspanningsmogelijkheden is ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet.

Onder het motto ‘Great places to live’ ontwikkelt Matexi al meer dan 66 jaar op een professionele manier en met een langetermijnvisie buurten, waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Ook het project ’Amelie’ omvat kwaliteitsvolle appartementen op basis van doordachte ontwerpen. Zij resulteren in een optimale ruimtelijke indeling in een harmonisch architecturaal geheel.

Energiezuinig

Door een optimale vloer-, muur- en dakisolatie duiken de woningen onder de wettelijk voorziene E80-norm. Een diep condenserende hoogrendementsketel zorgt voor een energiezuinige verwarming. Ook akoestisch voldoen de woningen aan de hoogste comfortnorm.

Matexi vertrekt bij zijn ontwikkelingen van een totaalconcept, waarbij stedenbouw en architectuur hand in hand gaan. Met deze geïntegreerde aanpak speelt Matexi ook voor het project ’Amelie’ nog enkele troeven uit:

  • de maximale benutting van de oppervlakte laat toe om budgetverantwoord te bouwen zonder in te boeten aan woonplezier;
  • de kleine tuin van de gelijkvloerse appartementen is onderhouds- en dus vrijetijdsvriendelijk;
  • een binnenafwerking op maat met een overzichtelijke prijsvorming en uitvoeringstermijn;
  • persoonlijke en professionele begeleiding tijdens het bouwproces.