Algemeen

Maastricht investeert in bouw en infrastructuur

De gemeente Maastricht gaat fors investeren in bouw en infrastructuur. Er wordt hier de komende jaren zeker 250 miljoen in gestoken. Het geld gaat onder meer naar de Geusselt (het voetbalterrein van MVV), Belvédère, de A2-tunnel, de Noorderbrug, Beatrixhaven en het gebied rond de universiteit en het academisch ziekenhuis.

Als er ook nog eens investeerders aanhaken bij de plannen, dan denkt de gemeente nog eens 750 miljoen euro te kunnen verkrijgen. Daarmee gaat er zeker 1 miljard euro om in alle plannen. Voor Maastricht betekent het wel een inperking van alle bouwplannen. Dit is een gevolg van de economische crisis en de tot staan gebrachte bevolkingsgroei. Waren er voor de komende tien jaar eerst plannen om zo`n 12.000 woningen te bouwen, nu is dat aantal naar beneden bijgesteld.

Er zijn nu plannen voor 3.750 woningen. Al met al leidt de gemeente Maastricht hierdoor zware verliezen. Zo wordt 46 miljoen euro verlies geleden op grondbezit omdat de bouwplannen niet volledig doorgaan. Dit moet gecompenseerd worden door acht locaties aan te wijzen waar wel gebouwd mag worden.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life