Vastgoed

Maak je huis klaar voor bezichtiging met deze 7 tips

Maak je huis klaar voor bezichtiging met deze 7 tips
Je hebt je huis in de verkoop staan en inmiddels zijn er al een aantal bezichtigingen ingepland, uiteraard wil jij je woning op zijn best presenteren. Uiteindelijk is het doel je huis voor een zo’n goed mogelijk bedrag te verkopen en daarom is een beetje aandacht voor de presentatie van je huis een must. In deze blog delen we enkele waardevolle tips om je huis tijdens bezichtigingen zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Wil je meer tips krijgen voor het verkopen of kopen van een woning, informeer eens bij VDH wonen, zij zijn een makelaar in Den Bosch en hebben veel kennis op dit gebied in huis.

Maak een goede eerste indruk

Je hebt maar één kans voor een eerste goede indruk, dat geldt ook voor eventuele potentiële kopers van je huis. Wanneer eventuele kopers je erf opstappen, moeten ze meteen een fijn gevoel krijgen. Een verzorgde voortuin, een schone voordeur en een gastvrije entree zijn daarom van groot belang.

Berg persoonlijke spullen op

Dit is één van de meest gehoorde tips als het gaat om bezichtigingen, ruim persoonlijke spullen op. Deze tip is niet zonder reden zo ontzettend belangrijk. Persoonlijke spullen leiden namelijk potentiële kopers af en belemmeren hen bij het visualiseren van het huis als hun eigen thuis.

Maak je woning schoon

Ook is het ontzettend belangrijk dat je woning voor de bezichtiging helemaal schoon is, van hal tot aan de zolder maak je schoon. Niet alleen binnenshuis maak je alles tot in de puntjes schoon, ook buitenshuis maak je schoon. Denk aan deuren, kozijnen maar ook je oprit en tuin voorzie je van een grote schoonmaakbeurt.

Ruim je huis op

Zorg ook voor een mooi opgeruimd huis. Een overvol huis met allerlei spullen leidt enorm af en daarnaast oogt een kamer met rommel een stuk minder ruimtelijk. Houd ook rekening met het opruimen van items zoals rondzwervend wasgoed, een vaatdoekje op het aanrecht, spullen van huisdieren en speelgoed.

Maak je huis klaar voor bezichtiging met deze 7 tips

Zorg voor voldoende daglicht

Toekomstige huizenkopers zijn vaak op zoek naar een woning die licht en ruimtelijk aanvoelt. Om die reden is het aan te raden om alle gordijnen zoveel mogelijk open te doen en het daglicht naar binnen te laten komen. Als er veel planten of accessoires op de vensterbanken staan die het daglicht belemmeren, zet deze dan tijdelijk op een andere plek. Als er donkere muren zijn die een ruimte kleiner doen lijken, zou je kunnen overwegen om deze in een lichtere kleur te schilderen.

Creëer huiselijkheid en gezelligheid

Ook al wil je niet te veel spullen in huis die kunnen afleiden, het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je huis koud en kil aanvoelt. Zorg daarom voor wat huiselijkheid en gezelligheid door het toevoegen van een aantal gezellige items. Denk aan een prachtige bos bloemen op de tafel, een mooi opgemaakt bed, gezellige kussens op de bank en wat leuke accessoires voor de badkamer

Zorg voor een lekker geur in je huis

Het is bewezen dat geur een belangrijke rol speelt bij hoe we een bepaalde ruimte ervaren. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om je huis van een aangename geur te voorzien. Een bekende tip is bijvoorbeeld om een appeltaart te bakken voordat potentiële kopers langskomen. Natuurlijk kun je ook eenvoudig een fijne geur creëren door vooraf een homespray te gebruiken of geurstokjes neer te zetten.

Met deze 7 tips zorg je ervoor dat potentiële kopers een zo’n goed mogelijke indruk krijgen van je huis en dat gaat zeker helpen bij de verkoop van je woning.

Ook interessant