Vastgoed

MIPIM: Filott International van start

Vanuit Amsterdam, München en Parijs zijn drie Europese executive searchbureaus voor de vastgoedsector een intensieve samenwerking aangegaan onder de brandnaam Filott International. De European Executive Search Partners zijn: Kollmannsperger ESC & Partners met kantoren in Frankfurt en München, Aures Conseil te Parijs en Escalier in de regio Amsterdam. Dit heeft Jacques Craenen van Escalier aangekondigd in een gesprek met PropertyNL.

Het unieke aan dit samenwerkingsverband is dat de bureaus allen exclusief gericht zijn op bemiddeling van posities binnen de vastgoedbranche. Op hun thuismarkten zijn de bureaus met naam en faam bekend. Bij de search opdrachten gaat het veelal om posities in het middel- en hoger management evenals om bestuurderfuncties. Opdrachtgevers bevinden zich in de sectoren Investments, Development en Finance. Daarnaast zijn de bureaus gespecialiseerd in posities die voorkomen bij retailorganisaties.

Om ook hun opdrachtgevers en/of kandidaten te helpen met posities in het buitenland hebben zij de overkoepelende organisatie Filott International opgericht. Onder de noemer van European Executive Search Partners zullen zij bij grensoverschrijdende opdrachten gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de succesvolle uitvoering van zoekopdrachten en het bemiddelen van kandidaten.

De oorsprong van Filott International ligt in Nederland, aldus Craenen. Opgericht in 2008 en in 2009 zijn de eerste contacten gelegd tussen Nederland, Duitsland, Engeland en later Frankrijk. Sinds 2010 bestaat er al een intensieve samenwerking tussen drie continentale landen. Een Engels kantoor laat vooralsnog op zich wachten. In Duitsland is Jutta Heusel als partner van Kollmannsperger ESC het aanspreekpunt. Zij houdt kantoor in München. Oprichtster en partner binnen het Parijse kantoor Aures Conseil is Francoise Faligan en in Nederland is Jacques Craenen binnen Escalier verantwoordelijk voor de internationale contacten.

Op termijn zal Filott International een hechte organisatiestructuur kennen waarin naast Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland ook België, Luxemburg en Oostenrijk aangesloten zijn.

De officiële presentatie van Filott International zal vandaag, donderdag,op de MIPIM 2011 plaatsvinden.

Ook interessant