Architectuur

MHMA: Renovatie en uitbreiding van een woning in Hooglede

MHMA: Renovatie en uitbreiding van een woning in Hooglede
Dit bijzondere eengezinswoning in Hooglede (West-Vlaanderen) kunt u tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2013 alleen bezoeken op zondag. Het betreft een bestaande woning welke is gerenoveerd en uitgebreid. Voor de uitbreiding werd er gezocht naar een vorm en volume dat de bestaande woning versterkt in het landschap. Deze archetypische "huiselijke" vorm bepaalt ook het interieur bij de uitbreiding.

De bestaande woning werd gerenoveerd met respect voor bestaande elementen (vloeren, plafonds, trap). In de uitbreiding en de buitenschil van de bestaande woning werden hedendaagse materialen gebruikt, met het oog op een betere isolatie en milieuvriendelijke materialen.
Vanuit de woning worden de perspectieven naar het landschap toe ingekaderd, om zo de grens binnen - buiten te laten vervagen.

Architect: TL-aRCHITECTEN

Ontdek op zaterdag 28 en zondag 29 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant