Architectuur

MHMA: Renovatie en uitbreiding van een rijwoning in Antwerpen

MHMA: Renovatie en uitbreiding van een rijwoning in Antwerpen
Deze verbouwing in Antwerpen werkt rond een veel voorkomende problematiek van de 19e eeuwse stedelijke rijwoning. Een woningtypologie waar vaak door ondoordacht ingeplante bijgebouwen aan de achterzijde de relatie met de tuin compleet verloren gaat en donkere, slecht functionerende ruimtes ontstaan met weinig hedendaagse belevingswaarde. Dit project wenst hierop een eenvoudig antwoord op te geven.

We verhuizen de keuken naar de straatzijde, een leuke plek voor contact met de buurt. Hierdoor kan de achterzijde maximaal opengewerkt worden voor een lager gelegen zitruimte aan de tuin. Tussenin, boven de eetruimte, plooit het plafond omhoog naar een riante houten dakkoepel. Keuken, inkom en bureau zijn compact geïntegreerd ontworpen om de ruimte maximaal te benutten. Terwijl je staat te koken doen de zichtlijnen je de volledige perceel diepte ervaren. Subtiele niveauverschillen zowel in plafond als vloer sturen zacht het gebruik en geven elke ruimte zijn eigen sfeer. Het geheel wordt afgewerkt met warme materialen.

Architect: ZICHT architecten

Ontdek op zaterdag 28 en zondag 29 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant