“Louise Marie is een schoolvoorbeeld van hoe we in de toekomst met stedelijke verdichting en mobiliteit moeten omgaan: heel wat mensen zijn op professioneel vlak afhankelijk van hun wagen, maar kiezen er bewust voor om autoloos de stad in te trekken en terecht, leefbare, gezondere steden zijn de toekomst. De stadsrand verdichten is de oplossing. Doordachte woonconcepten zoals Louise Marie spelen daar ook architecturaal op in: bij de inplanting van de gebouwen en het ontwerp werd met alle aspecten van de omgeving rekening gehouden, waardoor de gebouwen niet alleen een nieuw landmark aan de zuidrand worden, maar ook meteen hun functionele waarde aantonen, en een nieuwe oase in de stad creëren.” Sophie Deprez, CCO CORES Development.
Luk Lemmens, eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen bevestigt: “Dit project past in de visie van de provincie van hoe we de rest van deze eeuw met onze ruimte om zullen moeten gaan. En dat komt neer op zuinig, duurzaam en respectvol. Zuinig, want we zullen meer moeten bereiken met dezelfde, beschikbare ruimte. Duurzaam, want aan de hand van bereikbaarheid en nabijheid moeten we mensen enthousiasmeren zich vaker en meer duurzaam te verplaatsen. En tenslotte respectvol voor de eigenheid van de omgeving. De Louise Marie beantwoordt op elk vlak aan deze criteria. Bovendien is hoogbouw op doordachte plekken en mits bundeling van functies de aanpak van de toekomst.”
Patrick Lootens, architect en medeoprichter van POLO Architects, licht toe hoe het ontwerp maximaal inzet op leefkwaliteit en woonbeleving: “Het gaat om een gekende en toegankelijke site in Antwerpen die meteen in het oog springt wanneer je de stad benadert. Door het gebouw te ontdubbelen ontstaat een harmonieus geheel met afgeschermde gedeelde buitenruimte en privéterrassen. De landschapsontwikkeling wordt getypeerd door de parkachtige omgeving, de waterpartij en het groen die samen volledig in lijn zijn met de uitstraling van de gebouwen.”