Interieur

Leo Aerts wint reddot awards, de 'Oscars' van het productdesign

Bij de zopas bekendgemaakte reddot awards, de internationaal felbegeerde ‘Oscars’ van het productdesign, valt ontwerper Leo Aerts niet minder dan tweemaal in de prijzen: hij krijgt een exclusieve “best of the best” voor zijn schaal CALDAFREDDO en een “red dot” voor zijn kastencollectie CURVA, die eerder al een Good Design Award kreeg. Aerts treedt hiermee toe tot het pantheon van grote designiconen en reddot-winnaars als Philippe Starck, Apple, Tupperware, Xavier Lust en Droog Design.

Elk jaar selecteert een internationale jury van onafhankelijke designexperts de beste designproducten, waarbij ze oog heeft voor vernieuwing, functionaliteit en kwaliteit.

Leo Aerts behoort tot het selecte clubje reddot winnaars voor 2009. Zijn multifunctionele serveerschaal CALDAFREDDO wordt toebedacht met een reddot 'best of the best'-label, een absolute topaward voor extreem vernieuwend design, slechts toegekend aan 50 van de 3321 inzendingen. De schaal, die een speciale gel bevat, kan je opwarmen in de oven of afkoelen in de ijskast, en doet dan perfect dienst om warme of koude gerechten te serveren.

Ook CURVA viel in de prijzen. De kastencollectie, gemaakt van gebogen bamboemultiplex en aluminium, valt op door haar bijzonder ecologische aspect. Door het minimale en milieuvriendelijke materiaalgebruik en de losse verbinding van de verschillende elementen is deze kast een trendsetter in hedendaags design. Niet voor niets kreeg het ontwerp begin dit jaar in Chicago al een Good Design Award, de prestigieuze prijs die werd opgericht door Charles en Ray Eames en voorheen al te beurt viel aan Maarten Van Severen en Danny Venlet. De dubbele bekroning geeft alvast een indicatie van het internationale potentieel van dit ontwerp.