Bedrijfsnieuws

Latems bedrijf koopt bedrijvenpark rond L&H

De campus van Flanders Language Valley in Ieper is toegewezen aan het technologiebedrijf Punch International uit Sint-Martens-Latem. Punch deed het hoogste bod, het betaalt 6,6 miljoen euro voor het bedrijvenpark rond het voormalige hoofdkwartier van Lernout & Hauspie.

Punch was het eerste bedrijf dat zich indertijd op de campus van Flanders Language Valley vestigde. Later verhuisde het naar Wervik, maar nu keert het dus terug. Ook de hoofdzetel van Punch International zou naar Ieper verhuizen.

Punch wil Flanders Language Valley opnieuw uitbouwen tot een technologiepark. Het Latemse bedrijf wil ook het voormalige hoofdkwartier van Lernout & Hauspie zelf kopen. Dat gebouw staat naast Flanders Language Valley en is nu eigendom van weefgetouwenfabrikant Picanol uit Ieper. Punch wil er appartementen van maken voor zijn werknemers.

Bij Punch International werken ruim 3.000 mensen, waarvan 1.000 in België. Volgens CEO Guido Dumarey is de verhuis naar Ieper voor de werknemers niet echt ingrijpend. De meesten ervan zijn sowieso West-Vlamingen, aldus Dumarey.
Build for Life