Algemeen

Lastenverlaging voor bouwsector?

In de bouw hebben bedrijven die niet frauderen het moeilijk. Zij kunnen geholpen worden met de lastenverlaging, zegt Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A). In ruil moet er een sluitend controlesysteem op zwartwerk komen. Hij maakt de vergelijking met de horeca. Die sector heeft onlangs een lastenverlaging gekregen van 72 miljoen euro. In ruil moet de sector vanaf volgend jaar met elektronische kassa's werken. De bouwsector reageert alvast positief.

In de bouw zou zwartwerk tegengegaan kunnen worden door een elektronische aanwezigheidsregistratie op de bouwwerven, zegt Crombez.

De bouwsector reageert positief op het voorstel van Crombez. "Een reductie van de lasten, zeker als het zou gaan om een btw-verlaging, is zeer positief, omdat btw-verlagingen zwartwerken rechtstreeks reduceren", zegt Marc Dillen van de Confederatie Bouw. "Wij staan ook positief tegenover meer controles op zwartwerken, maar de wijze waarop de controles gebeuren wordt het best afgesproken en uitgewerkt in overleg met de sector."

Ook interessant


Build for Life