Vastgoed

Laat uw eigendom u niet los? Verhuur aan een Sociaal Verhuurkantoor

`Laat uw eigendom u niet los? Verhuur gerust aan een Sociaal Verhuurkantoor`, dat is de campagneslogan waarmee de sociale verhuurkantoren zich extra in de kijker zetten. De campagne werd vandaag gelanceerd binnen Het Vlaams Verhuurplan, samen met minister Van den Bossche. Verhuren via een sociaal verhuurkantoor (svk) heeft vele voordelen voor eigenaars. De sector is dan ook in steile opmars.

Een sociaal verhuurkantoor huurt woningen op de private huurmarkt om ze daarna te verhuren aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden. Het biedt de eigenaar de garantie van een correcte betaling van de huur, het onderhoud van de woning en het overnemen van administratieve en andere beslommeringen, in ruil voor een huurprijs die lager ligt dan de marktprijs.

Een formule die lijkt te werken: het aantal woningen in svk-beheer stijgt jaar na jaar. In Vlaanderen zijn er 52 sociale verhuurkantoren, goed voor een patrimonium van 6.401 woningen. Sinds 2009 (toen waren er 4.500 woningen in beheer) is dit een stijging van maar liefst 42%. Sinds begin 2013 is bovendien een nieuw svk-besluit van kracht dat naar 10.000 svk-woningen tegen 2020 streeft.

De campagne “Laat uw eigendom u niet los? Verhuur gerust aan een Sociaal Verhuurkantoor” zet de garanties voor de eigenaar in de kijker, om hen te overtuigen aan een sociaal verhuurkantoor te verhuren. Sociale verhuurkantoren zijn voortdurend op zoek naar nieuwe eigenaars-verhuurders die bereid zijn hun woning gedurende negen jaar aan een sociaal verhuurkantoor te verhuren, om zo het woningenaanbod uit te breiden en de beleidslijnen die de Vlaamse overheid heeft uitgezet te halen.

De campagne bestaat uit een televisiespotje (vanaf vanavond 20u40 twee weken te zien op één en Canvas), affiches en folders die lokaal verspreid worden. Ook zal de campagne digitaal verschijnen als advertentie in de nieuwsbrief van Trends/Kanaal Z en bij Google Ads.

Samen met de campagne werd ook de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo van de sociale verhuurkantoren gelanceerd, om de herkenbaarheid van de sociale verhuurkantoren te vergroten. Met de nationale campagne en een nieuwe huisstijl en logo zetten de sociale verhuurkantoren zich nog steviger in de verhuurmarkt.