Bedrijfsnieuws

LPW Fiberglass Pools breidt uit en wordt LPW Corporate

Ten gevolge van de veranderingen op het niveau van de directie van de onderneming, heeft het bedrijf dat voorheen bekend stond als LPW Fiberglass Pools, beslist om van naam te veranderen. De firma die in België en Europa actief is als producent en distributeur van polyester en inox zwembaden in schaalconstructie zal voortaan LPW Corporate heten. Deze naam sluit beter aan bij de alsmaar meer gediversifieerde activiteiten van de onderneming. Daar waar het bedrijf zich aanvankelijk voornamelijk toelegde op polyester zwembaden, heeft het zich in de afgelopen jaren meer en meer toegespitst op de productie van zwembaden in inox, evenals Covrex® automatische en ultraresistente zwembadafdekkingen. Vandaag spant het familiebedrijf enkele nieuwe pijlen op zijn boog.

Een nieuwe productielijn

Om de productiesnelheid van de onderneming op te drijven, heeft LPW Corporate recent geïnvesteerd in een ultramoderne productielijn, voorzien van de allerlaatste spitstechnologie. De nieuwe productielijn werd in Aarschot (Vlaams Brabant) geïnstalleerd en stelt LPW in staat om bijna het viervoud te produceren van voordien. Daar waar voorheen jaarlijks zo’n 400 zwembaden werden gefabriceerd, beschikt men nu over de technische capaciteit om er bijna 1.500 te vervaardigen! “De nieuwe productielijn in onze fabriek zal echter niet tot ontslagen leiden. Integendeel, aangezien de capaciteit van de productie verviervoudigd wordt, zullen wij net méér personeel moeten aannemen om de niet-gemechaniseerde stappen in het productieproces op zich te nemen,” stelt Baudouin de Troostembergh, Managing Director van LPW Corporate.

Creatie van de divisie Covrex Internationaal

Behalve zwembaden produceert en distribueert LPW Corporate ook automatische zwembadafdekkingen onder de merknaam Covrex®. Deze zijn bestand tegen hagel, vorst, extreme temperaturen, een druk van 250 kg/m² en kunnen de temperatuur van het zwembad veel langer behouden dan klassieke zwembadzeilen. De gepatenteerde Covrex® zwembadafdekkingen voldoen aan de Franse veiligheidsnormen NF P 90308 en zijn de enige ter wereld die een garantie bieden van vijf jaar, wat hun wereldwijd succes verklaart (Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Argentinië, Rusland, Israël, Zuid-Afrika en Australië).

Een nieuw designproduct in het LPW-gamma : het zwembad in inox met overloop

LPW biedt al sinds enkele jaren ook verschillende types zwembaden in inox aan. Gezien de grote interesse voor deze modellen, werkte het bedrijf het concept verder uit om nu een Belgische première te lanceren: een inox zwembad met overloop! Inox is een materiaal met groeiende populariteit dat het water een magische weerspiegeling geeft en voor een extra stijltoets zorgt. De combinatie met het overloopsysteem (dat het water tot over de boordsteen doet vloeien) maakt het zwembad tot een waar juweeltje qua design. De zwembaden in inox, stuk voor stuk maatwerk, doen de wildste dromen uitkomen. Vierkant, rechthoekig, bijna alle vormen zijn mogelijk. Of het nu om een “zwemkanaal” gaat (bijvoorbeeld 3m breed en 15m lang) of een meer klassiek formaat, de combinatie van inox en het overloopsysteem zorgt telkens voor een sobere en verfijnde stijl die perfect samengaat met andere materialen als beton en glas. Ook de opties zijn quasi onbegrensd: van LED-verlichting (laag verbruik), over een tegenstroomzwemsysteem, een automatische en thermische Covrex® afdekking (die de warmte behoudt) tot en met waterreiniging zonder chloor (UV en ionisator). Hierdoor kan men zijn droomzwembad volledig ontwerpen naar de meest specifieke behoeften.

Lancering warmtepompen “LPW Heat Pump”

Na een ontwikkelingsproces van drie jaar, is LPW bijzonder trots haar eigen gamma van warmtepompen “LPW Heat Pump” aan het grote publiek te kunnen voorstellen. Deze hoogtechnologische lucht-waterwarmtepompen zijn in staat om het zwembad op te warmen en maken daarbij gebruik van energie onttrokken uit de buitenlucht. Dankzij dit systeem kan het energieverbruik van het zwembad met gemiddeld 20% worden ingeperkt.