Architectuur

LIAG ontwerpt Educatiefaculteit HAN

LIAG architekten en bouwadviseurs ontwerpt het nieuwe gebouw voor de faculteit Educatie (FED) van de van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het bureau won de opdracht voor het bouwwerk op de HAN-campus in Nijmegen via een Europese aanbesteding. De faculteit is opgezet als een kunstmatig landschap waarin ‘rotsen’ met bijzondere functies zijn geplaatst.

Daarmee wordt voortgeborduurd op de hoogteverschillen op de locatie: het landschap loopt van binnen tot buiten het gebouw door. De ‘daken’ van de rotsen in het gebouw (waarmee gedoeld wordt op de verschillende vloerniveaus) vervullen een functie in het studielandschap. Het gaat om een flexibele leeromgeving waarbij ook gangen worden ingezet als studieplek.

Boven het studielandschap zweven de twee onderwijsvleugels, die worden verbonden door een atrium. Dit atrium zorgt voor daglicht en interactie in het gebouw. Daarnaast zorgt het voor overzicht op de structuur van het gebouw, volgens LIAG in één oogopslag.

LIAG zegt dat het ontwerp voldoet aan de hoogste duurzaamheidsgraad voor gebouwen: een MIG-score (milieu-index-gebouw) van minimaal 330 en een EPC van lager dan 0,5.

Lees verder op Architectenweb.nl