Architectuur

LEVS ontwerpt twee gebouwen Gershwin-strook

Eind volgend jaar start de bouw van twee nieuwe woongebouwen in het Gershwin-gebied op de Zuidas in Amsterdam. In de door LEVS architecten ontworpen gebouwen komen bij elkaar opgeteld 160 huurwoningen in het middensegment. Dat heeft het architectenbureau vrijdag bekendgemaakt.

De bebouwing op de Gershwin-strook moet zorgen voor een functiemenging op de Zuidas, door woningbouw in hoge dichtheid toe te voegen. LEVS ontwerpt de gebouwen op kavel 13 en 15, die zich binnen de stedenbouwkundige driehoek Buitenveldertselaan-De Boelelaan bevinden. De gebouwen delen een ondergrondse parkeergarage van twee lagen.

De twee gebouwen zijn in samenhang ontworpen maar hebben ieder hun eigen karakteristiek, zegt LEVS. “Het hoge hoekgebouw op kavel 15 is stoer en sober. Het buurgebouw op kavel 13 is warmer van kleur, kleiner van schaal en rijker gedetailleerd. Tweekleurig metselwerk en uitkragende balkons zorgen voor een vervlechting van een horizontale en verticale geleding.”

Tussen de gebouwen ligt een semiopenbare, landschappelijk ingerichte groenstrook. Het gebouw op kavel 13 omsluit een privéhof aan het water, aldus LEVS.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant