Interieur

Kunstenaar Eyes B neemt Whirlpool Belux onder handen

Kunstenaar Eyes B neemt Whirlpool Belux onder handen
Goede ideeën borrelen makkelijker op in een inspirerende kantooromgeving. Steeds meer bedrijven maken dan ook de switch van grijs naar inspirerend. Het prikbord wordt een moodboard voor het hele bedrijf, de vergaderzaal krijgt een intieme zithoek, witte muren verdwijnen. Ook Whirlpool Belux, de nummer één in huishoudtoestellen, nam zijn kantoren grondig onder handen en schonk de Brusselse graffiti-artiest Eyes B vier saaie muren als canvas.

2015 was een jaar vol verandering voor de nummer één in huishoudtoestellen: Whirlpool verwierf Indesit, een Italiaans merk van huishoudapparaten. Hét moment om ook veranderingen door te voeren in het Belgische hoofdkwartier. “We wilden een transparante, frisse werkomgeving creëren die onze werknemers inspireert en uitnodigt om meer samen te werken. Zo hopen we dat ze nog gemotiveerder zijn om buitengewone resultaten te halen”, vertelt Raffaella Berardo, Managing Director van Whirlpool Belux. En om die werkomgeving te creëren, haalde Whirlpool Eyes B in huis. De jonge Brusselse schilder en graffiti-artiest onderzocht het merk en de producten om zo tot een creatief idee te komen.

Belgische kunst

Kunstenaar Eyes B neemt Whirlpool Belux onder handenEyes B vindt zijn inspiratie in digitale kunst, design en organische elementen. Hij werkt regelmatig freestyle, waarbij hij ter plaatse improviseert. Zijn werken ogen abstract en getuigen van een groot gevoel voor ritme. Muziek is dan ook een belangrijke drijfveer voor hem.

Voor Whirlpool bracht de graffiti-artiest een kleurtornado aan op vier witte muren. Hij baseerde zich hiervoor op de rijke geschiedenis die Whirlpool heeft op het vlak van innoverende producten. Het resultaat is kolkend, kleurrijk en vol gevoel voor ritme. De golvende dynamiek van huishoudtoestellen en hun snelheid — of hoe zwierig en snel een wasmachine draaien kan — komt duidelijk aan bod in zijn muurschilderingen. Eyes B bracht op vier muren een kleurtje aan. Samen vormen ze een evenwichtig geheel. “Whirlpool gaf me volledig vertrouwen waardoor ik heel vrij was in mijn werk. De muren werden helemaal aan mij overgelaten”, vertelt hij. Het personeel kon de artiest live aan het werk zien; een unieke ervaring.

Kunstenaar Eyes B neemt Whirlpool Belux onder handen

Inspiratiebron

De make-over bleef niet bij een opknapbeurt voor de muren alleen. Whirlpool installeerde ook een nieuwe showroom en een open keuken met barstoelen waar de werknemers ’s middags kunnen samenkomen. Op het magnetische whiteboard kan iedereen zijn happy quotes kwijt. Een gezellige zithoek nodigt uit tot informeel vergaderen. De nieuwe ruimtes leefden op dankzij de vele kleuren en zullen zowel bezoekers als werknemers inspireren.

“We werkten nauw samen met Eyes B om een nieuwe werkomgeving tot stand te brengen, en zijn heel blij met het resultaat. We zijn ervan overtuigd dat zijn werk zowel onze werknemers als onze bezoekers zal stimuleren”, besluit Raffaella Berardo.

Ook interessant