Bedrijfsnieuws

Krachtenbundeling tussen drie gerenommeerde gevelspecialisten

Onder de noemer ‘Samen op z’n sterkst’ hebben drie gerenommeerde gevelbouwers hun samenwerking nu officieel bekrachtigd. Aluminium gevelspecialist Kolf & Molijn en de kunststofgevelspecialisten Alpro en Kiba werken voortaan samen onder de naam ‘K&A Gevelgroep’. Daarmee beschikken opdrachtgevers over alle gevelexpertise in één hand. Deze alliantie versterkt niet alleen de marktpositie en slagvaardigheid van de afzonderlijke bedrijven; de drie-eenheid garandeert bovendien een grotere expertise, betrouwbaarheid en continuïteit. Dit stelt de K&A Gevelgroep in staat nog hoger in te zetten op innovatie, kwaliteitsbewaking en maatwerk in totaalproducten vanuit een duurzame gedachte.

Het in 1885 opgerichte Kolf & Molijn uit Emmeloord legt zich toe op de productie, engineering en montage van aluminium kozijnen, ramen, deuren en vliesgevels voor de woning- en utiliteitsbouw. Alpro uit Budel – dat dit jaar zijn 30-jarige bestaan viert – en Kiba (1946) uit Bergambacht ontwerpen, produceren en monteren beide hoogwaardige kunststof gevelelementen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De opdrachtgevers zijn aannemers, bouwondernemingen, architecten en andere partijen in de Benelux. Daarnaast belevert Alpro de Nederlandse particuliere markt via een selectief dealernetwerk. Alle drie de bedrijven vallen onder VADO Beheer. Een financiële aandeelhouder die zijn ondernemingen maximale ruimte en slagvaardigheid geeft zich verder te ontwikkelen.

Design & Construct

Met de wind van de samenwerking in de rug, de meer effectieve geografische spreiding en de voortschrijdende synergie tussen de drie verwacht K&A Gevelgroep een grote stap te maken. Als partner in design & construct werken en hybride projecten bijvoorbeeld, waarbij zowel aluminium- als kunststofoplossingen worden verwerkt. Daarvoor investeert K&A Gevelgroep veel in de zogenaamde BIM-methodiek (Building Information Modelling). De organisatie beschikt over eigen BIM-modelleurs die werken met het softwareprogramma Autodesk Revit. Dit maakt het mogelijk maatwerkoplossingen te bieden voor complexe vraagstukken, digitaal met alle betrokken bouwpartners samen te werken, faalkosten tot een minimum te beperken; kortom ervoor te zorgen dat het bouwproces optimaal verloopt.

Innovatieve oplossingen

Vanwege de optelsom van productiecapaciteit en knowhow, maar ook door de innovatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen en verder professionalisering van de organisatie biedt K&A Gevelgroep nu waar de markt om vraagt: het vormen van bouwteams en partnerships, innovatieve oplossingen en een duurzame benadering van zowel het productieproces als het eindproduct.

Ook interessant


Build for Life