Algemeen

Kosten vertraging SS Rotterdam voor Woonbron

De kosten die ontstaan doordat de oplevering van het klassieke stoomschip de SS Rotterdam vertraging oploopt, komen voor rekening van Woonbron, maar hebben geen gevolgen voor bewoners van de complexen van deze Rotterdamse woningcorporatie. Het is niet te verwachten dat Woonbron door de uitgestelde oplevering continuïteitsproblemen krijgt op kortere of langere termijn.

'Er mag van uitgegaan worden dat het eigen vermogen toereikend is om het financieel nadeel, ontstaan door de vertraging, intern te financieren', zo heeft minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken geantwoord op Kamervragen.

De externe toezichthouder Hans Zwarts blijft door de vertraging drie maanden langer aan. Volgens Van der Laan heeft Zwarts ermee ingestemd tot 1 januari volgend jaar toezichthouder te blijven. Het is nog onduidelijk wanneer de ss Rotterdam opengaat voor publiek. Het voormalige stoomschip aan de kade van het schiereiland Katendrecht beschikt over een hotel, restaurants, bars, veertien zalen, een theater, vergaderruimtes, winkels en een congresruimte.

Ook interessant


Build for Life