Architectuur

Kortrijks Studiebureau TIDES in zee met Marokkaanse INCEB

Het vrij jonge Kortrijkse bureau TIDES_, een studiebureau voor architectuur en stabiliteit, werd onlangs gekozen als Europese partner van het Marokkaans aannemersbedrijf INCEB.
Tides legt zich hoofdzakelijk toe op project- en industriebouw en koos ervoor om zijn grenzen te verleggen buiten België. Hun oog viel hierbij op Marokko.

Investeren in het buitenland

Vanwege het gunstig investeringsklimaat in Marokko, zijn vele Europese bedrijven geneigd om zich in dit Noord-Afrikaanse land te lokaliseren. Investeren in het buitenland, en zeker in een ander werelddeel, brengt echter ook talrijke ongekende parameters met zich mee. Er ontstaat als het ware een noodzaak aan een vast Europees aanspreekpunt.

Het bedrijf TIDES_, wat staat voor Techniek, Industrieel Design, Engineering en Service, besloot hierop in te spelen. Daarom besloten ze in zee te gaan met het Marokaanse INCEB. INCEB is een aannemersbedrijf te Marokko met een belgisch-marokkaans management.

Europese expertise en lokale knowhow

De samenwerking tussen beide bedrijven kadert binnen de strategie van zowel INCEB als TIDES_ om zich binnen het domein van de project –en industriebouw sterker te gaan positioneren. Hierbij tracht TIDES_ investeerders een Europese expertise aan te bieden in stabiliteit, architectuur, bouwtechnieken en bouwprocedures die ginds geïmplementeerd kunnen worden. Daarnaast begeleidt Studiebureau TIDES_ de klant doorheen het bouwproces samen met het lokale aannemersbedrijf INCEB.

Via de combinatie van de Belgische/Europese kennis met de lokale Marokaanse knowhow wordt de noodzakelijke kwaliteit doorheen het hele bouwproces nagestreefd. Dit wordt concreet vertaalt in een goede voorbereiding, nauwgezette opvolging in uitvoering, goede bouwmaterialen, vertrouwelijke onderaannemers en het naleven van de afgesproken termijnen.