Vastgoed

KortRijk aan rijwoningen

Onze steden zijn wat ze zijn dankzij de rijwoningen. Ze zorgen voor het historische en organische draagvlak van de stad en geven de bewoners de fijngevoeligheid om de stad te lezen, te begrijpen en te respecteren.
We pleiten voor rijwoningen. Om de stad terug te schenken aan de jonge gezinnen. Zij hebben het al moeilijk genoeg om betaalbaar huis met tuin te vinden. Daarom promoot de stad de bouw van nieuwe budgetwoningen en doet zij tegelijk inspanningen voor het behoud van bestaande rijwoningen.

Kortrijk stelt nu de publicatie ‘Kortrij(k)woningen’ voor met 3 uitnodigende rijwoningwandelingen. Kortrijk bezit een onvoorstelbare verzameling aan prachtige woningen die kunnen bewoonbaar gemaakt worden voor de volgende decennia of die reeds bijdragen tot het woongeluk van jonge gezinnen.

De wandelingen nemen je zowel mee langs imposante burgerhuizen als langs recent gerenoveerde arbeiderswoningen en tonen je een mix van eclectisme, art nouveau, modernisme,…

Kortom, na het lezen en wandelen van dit boek zal je de stad onontkoombaar anders gaan bekijken. Het boekje is gratis verkrijgbaar in het Museum 1302.

Openingsuren:
Van 1 april tot 30 september: elke dag, behalve op maandag van 10u tot 18u.
Van 1 oktober tot 31 maart: elke dag, behalve op maandag van 10u tot 17u.