Nieuwbouw

Kopers zelf aan de knoppen in Kaap West

Kaap West is een uniek bouwinitiatief in de Amsterdamse Houthaven voor kopers die zelf hun eigen droomwoning willen bouwen. Niet de ontwikkelaar, maar de bewoners zitten achter het stuur.
Om dit mogelijk te maken hebben de initiatiefnemers, Linq Projecten b.v. en FARO Architecten, een bouwconcept ontwikkeld waarin bijna alles mogelijk is. Kaap West is een kleinschalig stedelijk bouwproject met circa 17 woningen.

Zelfbouwers worden niet in het diepe gegooid. De architectuur en de ontsluiting zijn op hoofdlijn uitgewerkt. Binnen dit kader ontwikkelen de kopers hun eigen woning. Naast het woningtype en de grootte bepalen de deelnemers zelf de indeling van de woning en de afwerking.

Kaap West is er niet alleen voor bewoners met een ruime beurs. Er zijn woningen vanaf € 295.000,- v.o.n. Kopers bepalen zelf hoe exclusief ze het willen maken. Een praktisch loft-appartement, een tweelaags penthouse met ruime vide, of een grachtenhuis aan het water. Het is allemaal mogelijk.



Het zelfbouwinitiatief maakt deel uit van Blok0 in de Houthaven. Het vormt de start van een nieuwe woonwijk, vergelijkbaar met het Oostelijk Havengebied. Veel mensen willen graag in de stad wonen én aan het water. Dat lijkt onmogelijk, maar in de Houthaven kan het.

Linq is op zoek naar kandidaten, die willen deelnemen aan de zelfbouwgroep. Op woensdag 25 april 2012 wordt om 19:30 in Brasserie Strand-West een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Link: www.kaapwest.com