Verbouwen

Knauf Klick Board, strakke hoeken in een handomdraai

Knauf Klick Board, strakke hoeken in een handomdraai
Knauf Klick Board
Buitenhoeken maken, een koker rond standleidingen plaatsen of lichtkoven afwerken. Het gaat allemaal bijzonder snel én strak met Knauf Klick Board. Deze innovatieve gipsplaat met klikbare scharnieren leent zich als kant-en-klaar bekledingsysteem voor tal van toepassingen.

Het is altijd fijner wonen en werken in een omgeving die bij je past. Met de nieuwe Knauf Klick Board – een bewerkte Diamond Board-plaat met een of meer kunststof hoekprofielen om te klipsen – kan je makkelijk en snel hoeken en plafondkoven maken. Het eindresultaat is gegarandeerd strak en sterk: strak omdat je een rechte hoek hebt, sterk omdat je werkt met stootvast en vochtbestendig materiaal. Bovendien zijn hoekprofielen overbodig dankzij de ingebouwde hoekbeschermers.

Knauf Klick Board
Met deze innovatieve gipsplaat creëer je dus in één klik een blijvende stabiele constructie. De plaat wordt horizontaal op maat gezaagd en vervolgens simpel gevouwen ter hoogte van het scharnier om een hoek van 90° te vormen rond de kolom of de te verbergen zone. Druk voorzichtig langs de zijden om zeker te zijn dat het scharnier over de volledige lengte van de plaat goed aansluit. Bevestig Knauf Klick Board met schroeven aan het regelwerk en werk de kopse naden af met voegenvuller en papierstrook. Je kan het materiaal snel verwerken én beperkt ook stof en rommel (minder zaagwerk, beperkte onderconstructie en weinig schroeven nodig). Zelfs prefab werken is mogelijk op uitwendige hoeken van renovatie- of bouwprojecten.

Knauf Klick Board is leverbaar in verschillende lengtes en breedtes, met één (L-vorm), twee (U-vorm) scharnieren. De transportstrook zorgt voor stabiel en vlak vervoer.

Knauf Klick Board

Ook interessant