Kingspan Unidek vernieuwt producten voor dakrenovatie

17 april 2018 Bron: Kingspan Unidek
Kingspan Unidek vernieuwt producten voor dakrenovatie
De vernieuwde Unidek Reno Dekfolie is snel te monteren, dat beperkt de overlast voor bewoners.
Het verbeteren van de energieprestatie van een woning is een opgave voor iedere woningeigenaar. Op de weg naar een beter EPC wordt vaak gestart met renovatie van woningen zonder isolatie en met een dakbeschot met enkel tengels. De vernieuwde renovatieproducten Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie van Kingspan Unidek kunnen over dakbeschot en tengels heen geplaatst worden. Dat bespaart de verwerker zware arbeid, tijd en afval. Een eersteklas thermische prestatie maakt Unidek Reno Dek de technische topper van de twee. Unidek Reno Dekfolie is snel te monteren, dat beperkt de overlast voor bewoners.

Op elk dakbeschot en met aangepast gootdetail

Beide producten waren voorheen alleen voor vlak dakbeschot geschikt en kunnen nu veel breder worden toegepast. Ze zijn ook op dakbeschot met tengels of een combinatie van tengels en ribben aan te brengen. Beide waterkerende damp-open elementen hebben nu een aangepast gootdetail dat exact op geschaafde houtmaten past die standaard verkrijgbaar zijn bij de bouwmaterialenhandel.

Unidek Reno Dek: eersteklas thermische prestatie

Unidek Reno Dek biedt een eersteklas thermische prestatie en beschikt over een ISSO kwaliteitsverklaring en DUBOkeur. Vervuiling door water achter de goot is met Unidek Reno Dek verleden tijd. Op de afschuifregel is ruimte voor een kunststoffolie voor afwatering over de dakvoet. De nieuwe toebehoren Unidek Afwaterfolie en Unidek Waterdicht tape bieden indien gewenst de perfecte oplossing voor waterafvoer in de bestaande goot.

Unidek Reno Dek
Unidek Reno Dek biedt een eersteklas thermische prestatie en beschikt over een ISSO kwaliteitsverklaring en DUBOkeur.


Unidek Reno Dekfolie: snelle montage en minder overlast

De vernieuwde groene folie van Unidek Reno Dekfolie geeft nog meer grip, zodat het element beter beloopbaar is. De zelfborende schroeven en minder bevestigingspunten verkorten de montagetijd en overlast voor de bewoners. Een afschuifregel vangt de afschuifkrachten op, zodat slechts 2 schroeven per onderliggende gording of muurplaat nodig zijn. Dat betekent 30% minder schroeven ten opzichte van standaardoplossingen met 3 tengels.

Comfort en service

De producten zijn vanaf nu standaard verkrijgbaar in Rc-waarde 7.0 en 8.0. Beide isolerende dakelementen zijn tevens leverbaar in verschillende maten en inclusief nokafschuining. De hoge Rc-waarde belooft een hoog thermisch comfort voor de bewoner met een lagere energierekening. Omdat Kingspan Unidek waarde hecht aan een goede verwerking met het beste resultaat zijn technisch advies en een demonstratie op locatie inbegrepen.

Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie zijn van 23 tot en met 25 mei te zien op de Renovatiebeurs in Den Bosch, standnummer 03.C034.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo