Tuin

Kinderen dichterbij de natuur met Green-Kids producten

Tuinieren is niet alleen een leuke bezigheid voor kinderen, het is ook een goede manier om de natuur beter te leren kennen en beleven. Met de nieuwe Green-Kids producten kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de natuur. Het speciale assortiment is exclusief verkrijgbaar bij Praxis en bestaat uit tuingereedschap op kindermaat en andere leuke producten als een mini kweekkas en een bloemenpers. Met de Green-Kids producten kunnen kinderen – met of zonder tuin – ook thuis dichterbij de natuur komen. Het tuingereedschap is vanaf 2 april terug te zien in het gelijknamige tv-programma Green-Kids.

In het nieuwe programma op RTL Telekids brengt tuinexpert Lodewijk Hoekstra - bekend van Eigen Huis & Tuin – kinderen weer in contact met de natuur door samen te gaan tuinieren. Er zijn in totaal 13 kleurrijke Green-Kids producten verkrijgbaar. Van emmers, gieters en tuingereedschap op kindermaat, tot kweeksetjes voor tomaten, zonnebloemen, aardbeien en een kweekzak van een vierkante meter die past op elk balkon. Ook kinderen zonder tuin of balkon kunnen de natuur beter leren kennen. Zo is er een bloemenpers verkrijgbaar om de mooiste bloemen of blaadjes in te drogen en kunnen kinderen hun eigen pluksla kweken in een mini kweekkas.

Meest groene doe-het-zelfketen
De Green-Kids producten spelen een belangrijke rol in het gelijknamige tv-programma. Praxis is partner van dit nieuwe programma, waarin Lodewijk Hoekstra aan kinderen laat zien hoe mooi de natuur en hoe leuk tuinieren is. “Praxis biedt alles voor het buitenleven. Met ons grote assortiment aan tuinproducten en -accessoires zijn we dan ook niet voor niets de meest groene doe-het-zelfketen. Onze samenwerking met het programma Green-Kids sluit hier perfect op aan. We kijken er naar uit om kinderen op deze manier een stukje dichter bij de natuur te brengen”, aldus Mark de Jonge, Manager Marketing en Communicatie bij Praxis.

Green-Kids is vanaf 2 april te zien bij RTL Telekids op RTL 8. Van maandag t/m vrijdag om 16.55 uur en zaterdag en zondag om 9.00 uur.