Buitenschrijnwerk

Kies voor kleur en haal geld uit uw ramen en deuren tijdens Batibouw

Kies voor kleur en haal geld uit uw ramen en deuren tijdens Batibouw
Wie bouwt of renoveert, moet heel wat keuzes maken. Functionele en energetische keuzes, maar ook esthetische keuzes. En al die keuzes hebben dan weer invloed op het (ver)bouwbudget. Op Batibouw 2014 maakt Deceuninck de keuze inzake het juiste schrijnwerk alvast makkelijker dan ooit. Met Deceuninck Zendow #neo-ramen en -deuren bespaart u meer dan ooit op energie, zonder te moeten inboeten op design of kleur. En wat meer is… uw portemonnee geniet mee, want naast de fiscale stimuli die voor de vervanging van ramen en deuren worden toegekend, biedt Deceuninck bezoekers van zijn stand door middel van energievoordeelcheques tot 250 euro extra korting op ramen in kleur aan.

Maak uw woning nu al klaar voor 2021

Vanaf 2021 zullen alle nieuwbouwwoningen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moeten zijn. Maar waarom wachten om BEN te bouwen of verbouwen als dat vandaag al kan?

Zeker voor buitenmuren kan je de Umax-waarde van 0,24 die in 2020 van kracht zal zijn voor alle Belgische gewesten en die vanaf 2014 ook al in Vlaanderen de norm wordt makkelijk halen dankzij het geventileerde voorgevelconcept Isofinish waar ook Deceuninck deel van uitmaakt. Dat beaamde ook het Vlaams EnergieAgentschap (VEA) door Deceuninck en de 5 andere Isofinish-leden in oktober 2013 als allereerste producenten te bekronen met het ‘Ik BEN mee’-label.

Hetzelfde geldt trouwens voor de ramen en deuren van Deceuninck. Voor vensters (raamwerk en beglazing samen) legt de EPB-wetgeving vanaf 2014 een Umax van 1,80 op. In 2021 zal dat 1,50 zijn.

De nieuwste serie raam- en deurprofielen van Deceuninck, Deceuninck Zendow#neo, maakt niet langer gebruik van standaard-gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen. Bij de Deceuninck Zendow#neo Standaardoplossing worden zowel kader als vleugel voorzien van een thermische versterking. De kern hierbij bestaat uit schuim van gerecycleerd pvc en staaldraad. De Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing maakt gebruik van thermische versterkingen in het kaderprofiel enerzijds en van continue structurele glasvezels in het 6-kamervleugelprofiel anderzijds. Optimale thermische prestaties zijn hiervan het onmiddellijke resultaat. Zo haalt zelfs de basisuitvoering van het Deceuninck Zendow#neo raam- en deursysteem voorzien van hoogrendementsbeglazing makkelijk 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing zijn nog lagere – en dus betere – waarden mogelijk. Zelfs tot 0,65 W/m²K.

Nieuw: 360°-gekleurde ramen en deuren

Naast energiebesparing, wil het oog natuurlijk ook wat. Op de bekleding van de gevel na, is immers niets zo bepalend voor het uitzicht van uw woning als het schrijnwerk. De vorm en de materiaalkeuze zijn belangrijk, maar zeker ook de kleur. Kleuren vormen een wezenlijk bestanddeel van de hedendaagse architectuur en zijn de manier bij uitstek om de juiste sfeer te creëren.

Het kiezen van het ideale kleurenpalet voor een woning of beslissen welke kleuren ermee harmoniseren is echter niet eenvoudig. Vandaar dat de volledige kleurencollectie van Deceuninck, of het nu gecoate of bekleefde kleuren betreft, speciaal ontworpen werd om de (toekomstige) huiseigenaar bij deze belangrijke beslissing te helpen. Elke kleur uit het Deceuninck-assortiment heeft tal van kwaliteitstests ondergaan en beschikt over ATG technische goedkeuringen. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de UV-bestendigheid en kleurvastheid. Zo behouden de kleuren zelfs na verschillende jaren nog altijd de frisheid van de eerste dagen.

Wil u dat de kleur van uw ramen niet alleen vanbuiten maar ook vanbinnen perfect past, kies dan voor de gloednieuwe Omniral-kleurencollectie van Deceuninck. Deceuninck Omniral-ramen en -deuren zijn integraal gekleurd, m.a.w rondomrond of aan de 4 zijden van de profielen, tot de binnenlijst toe! Het op vandaag beschikbare kleurassortiment splitst zich op in zowel Uni- als Bicolours. Unicolour-ramen en -deuren zijn aan de binnen- en buitenkant in eenzelfde kleur gekleurd. Bicolors bieden tijdloze beige- en wittinten voor de binnenzijde en universele kleuren aan de buitenzijde aan.

Tot 250 euro extra korting

Wie zijn ramen vervangt kan sowieso beroep doen op heel wat premies – sinds de invoering van de combipremie voor Vlamingen die ook hun gevel isoleren zelfs nog meer – maar het blijft natuurlijk een investering. En hetzelfde geldt voor nieuwbouw.

Daarom wil Deceuninck zowel bouwers als verbouwers een extra financieel duwtje in de rug geven om te kiezen voor energiebesparend én mooi schrijnwerk.

Wie de stand van Deceuninck op Batibouw bezoekt, kan er het personeel aanspreken over de cashback-actie die Deceuninck op Batibouw voert. Dankzij deze actie krijgen particuliere bouwers en verbouwers bij aankoop van minimaal 10 ramen in kleur 250 euro terugbetaald. Bij aankoop van 5 t.e.m. 9 ramen in kleur is dit 100 euro. Alle voorwaarden zijn ook terug te vinden via de Deceuninck website.

Ook interessant