Verbouwen

Kathedraal Paramaribo heropend

Architectenweb.nlDe St. Petrus en Pauluskathedraal in Paramaribo is dit weekeinde heropend. De kerkklokken klonken weer en kondigden de heilige mis aan. Het gerenoveerde bouwwerk is 130 jaar oud.

De kathedraal is het grootste houten gebouw in de regio. Bisschop Wim de Bekker van Paramaribo typeert de monumentale kathedraal als ,,godshuis van levend hout”. De Surinaamse bouwkunst komt volgens hem prachtig tot uiting in de kerk.

Voor de plechtige herinwijding reisde bisschop Ad van Luyn van Rotterdam, tevens voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, naar Paramaribo, Ook bisschoppen uit het Caribisch gebied en een afgezant van de paus waren ook naar de Surinaamse hoofdstad gereisd voor de plechtigheid en een bisschoppenconferentie over mensenhandel.

Ook president Desi Bouterse en oud-president Ronald Venetiaan waren aanwezig. De belangstelling was groot. De kathedraal kan 1200 mensen herbergen en was overvol. Buiten konden de gelovigen de heilige mis via grote televisieschermen volgen.

Lees verder op Architectenweb.nl