Nieuwbouw

Kastelenwijk in aanbouw

In het Nederlandse 's Hertogenbosch wordt een uniek woonproject gerealiseerd bestaande uit negen kastelen en een slot. De 'woonwijk' de Haverleij biedt plaats aan ruim duizend nieuwe woningen en appartementen. Op het complex zijn ook een school en een golfbaan aanwezig.

Op de Haverleij worden reeds drie kastelen bewoond en is het vierde kasteel in de verkoop gegaan. Een vijfde is op het moment in aanbouw. De ontwerpen zijn gemaakt door internationele architecten als Jo Crépain uit België en Adolfo Natalini uit Italië. Maar ook uit eigen land zal een ontwerp voor een kasteel komen. Het Bossche architectenbureau 'De Twee Snoeken' zal het toekomstige kasteel de Heesterburgch vorm geven.

Het totale complex wordt gerealiseerd op een gebied van 225 hectare. Maar slechts 10% daarvan wordt bebouwd. De overige grond bestaat uit bos, water en parken, die al of niet aangelegd zijn. Ook de typisch hollandse populier zal niet ontbreken op het terrein alswel enkele ruige rietvelden.

Voor geïnteresseerden staat het landgoed de Haverleij open voor publiek op 20 september. Stedenbouwkundig architect S. Soeters en landschapsarchitect P. van Beek geven dan een presentatie en rondleiding.