Interieur

Kapstok op maat voor een landelijke inrichting

Kapstok op maat voor een landelijke inrichting
Een kapstok op maat is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je bezig bent met je landelijke inrichting. Toch is het een item dat wel degelijk waarde toevoegt aan je interieur. Een kapstok voor in de gang, voor in de slaapkamer of zelfs in andere ruimtes kan een echte eyecatcher zijn.

Een kapstok op maat als pronkstuk van de hal

De hal is natuurlijk de meest logische plek voor een kapstok. Als je een maatwerk kapstok laat maken, heb je echt een unieke design kapstok. Waarom zou je niet gewoon voor een kapstok gaan die bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt te koop is? Omdat iedereen zo’n kapstok heeft en deze (meestal) niet heel stijlvol zijn. Dus, wil jij van je binnenkomst – en die van je gasten – een feestje maken? Dan kan een unieke kapstok niet missen. Er zijn verschillende soorten kapstokken:

  • Een staande kapstok;
  • Een kapstok voor aan de wand;
  • Kapstokken voor aan het plafond.

Welke van deze soorten kapstokken moet je kiezen voor een landelijke inrichting: de design kapstok wand of misschien toch de staande kapstok?

Deze kapstok past het best bij een landelijke inrichting

Een landelijke inrichting staat voornamelijk in het teken van lichte kleuren zoals beige, grijs en bruin in combinatie met hout. Daarbij zie je ook juist vaak wat robuustere items zoals een robuuste houten kast of tafel. Als je de landelijke inrichting ook doortrekt naar de gang, kun je het best de combinatie van lichte kleuren en robuuste items hier ook gebruiken. Wat past daar goed bij? Precies, een robuuste kapstok!

Stel je voor: een rustige landelijke gang in combinatie met een zwarte (stoere en robuuste) kapstok. Hier komt de kapstok op maat weer om de hoek kijken. Als je het in één keer goed wil doen maak je je gang ook van top tot teen naar eigen smaak, zodat je er de komende jaren niet meer naar hoeft te kijken.

Zo kies jij de juiste kapstok

Je hebt gekozen voor een unieke kapstok voor in je landelijke interieur. En dan nu: hoe kies je de juiste kapstok? Als eerst bepaal je hoeveel ruimte je hebt en wat de maximale grootte van de kapstok mag zijn. Daarna bepaal je wat voor soort kapstok je neemt. Ga je voor de wandkapstok, de plafondkapstok of toch de staande kapstok? Welke kleur moet de kapstok zijn en heb je hier eventueel nog accessoires bij nodig? Alles voor de mooiste kapstok op maat voor in jouw landelijke interieur.