Kalkhennepblokken, een natuurlijk isolatie alternatief

22 mei 2017 Bron: Isohemp
Kalkhennepblokken, een natuurlijk isolatie alternatief
De beschikbaarheid van isolatieschuimen op basis van polyurethaan is op dit ogenblik problematisch. Het ziet er naar uit dat de situatie nog weken gaat aanhouden. De gevolgen? Bouwwerven die stilgelegd moeten worden, inflatie van de verkoopprijzen en technische werkloosheid.
Er bestaat echter een lokaal alternatief: de kalkhennepblokken van IsoHemp, een performant ecologisch bouwmateriaal met een positieve koolstof (CO2) balans.

De polyurethaan crisis staat volop in de mediabelangstelling. De MDI (Methyleendifenyldi-isocyanaat), een chemische grondstof voor de productie van polyurethaan ziet zich momenteel geconfronteerd met ernstige leverproblemen waardoor er een tekort ontstaat aan polyurethaan isolatiepanelen, vertraagde uitlevering, bouwwerven die stilgelegd worden, bouwvakkers die technisch werkloos worden en een forse inflatie van de verkoopprijzen van de isolatieschuimen.

Gelukkig bestaan er lokale natuurlijke alternatieven. De kalkhennepblok van IsoHemp is het bewijs.

IsoHemp, industriŽle fabrikant van ecologische bouwmaterialen op basis van hennep heeft een isolerende bouwblok ontwikkeld die zowel in de nieuwbouw als in de renovatie van uiteenlopen soorten gebouwen toegepast kan worden. De eigenschappen laten zich als het volgt samenvatten:

  • armteregulatie: de kalkhennepblok regelt op een natuurlijke wijze de temperatuur van het gebouw dank zij de zijn eigenschap om de geaccumuleerde warmte geleidelijk weer te verspreiden in de ruimte. De hoge inertie van het materiaal beschermd het gebouw tegen kou in de winter en oververhitting in de zomer. Dit resulteert in een aangename en constante binnentemperatuur het gehele jaar door.
  • Vochtregulatie: regelt voor de bewoner en zijn gezondheid de vochtigheidsgraad die van nature in de lucht aanwezig is op een dusdanige manier dat de schadelijke effecten (schimmels, bacteriŽn,Ö) vermeden worden. De dampdiffusie open en ademende muren zorgen los van de seizoenen steeds een aangenaam en gezond binnenklimaat.
  • Geluidsisolatie: een goede oplossing dankzij de uitstekende akoestische isolatie. De isolatie zorgt er voor dat de meeste geluidsgolven voldoende geabsorbeerd worden en hierdoor de bewoner beschermen tegen geluidhinder.

Kalkhennepblokken, een natuurlijk isolatie alternatief

Buiten deze karakteristieke isolatie eigenschappen hebben de kalkhennep blokken, die voor 100% uit lokale en natuurlijke grondstoffen bestaan ook een reŽel voordeel voor de gezondheid en voor het milieu. De blokken hebben een voor het klimaat gunstige koolstof (CO2) balans.

Bovendien zorgt de onderneming lokaal voor een economische stimulans door hoofdzakelijk te kiezen voor Belgische en Noord-Franse grondstoffen.

Samengevat is in termen van isolatie de kalkhennep blok van IsoHemp een algemene oplossing voor heel het land, waarbij men kan rekenen op een netwerk van honderden professionals die competent en beschikbaar zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo