Algemeen

Kaderovereenkomst project Schelde-Landschapspark ondertekend

In het 'Kasteel van Brasschaet' werd op woensdag 14 februari 2007 de Kaderovereenkomst met het consortium 3EW8 over het Schelde-Landschapspark ondertekend.

3EW8 bestaat uit Euro Immo Star en Eurostation, beide behorende tot NMBSGroep, en verder uit ERM, gespecialiseerd in milieutechnieken, natuur- en duurzaamheidsprojecten en West8, een Nederlands bureau dat internationaal actief is op gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Het consortium kwam als winnaar uit een Europese bevraging. De opdracht van 3EW8 is in eerste instantie een Globale Visie te ontwikkelen over de ganse regio teneinde deze op een kwalitatieve manier te ontwikkelen door een intensieve samenwerking met alle betrokken partijen. Zo zullen projecten op vlak van waterbeheersing, natuurbeheer, landschapsbeheer, infrastructuurbeheer, stedenbouw, toerisme, recreatie, verkeer en vervoer, woongebieden, bedrijfsvestigingen en landbouw aan bod komen.



Deze kaderovereenkomst geeft daadwerkelijke uitvoering aan het Scheldecharter, welke op 1 december 2004 door 25 gemeenten en 2 provincies werd ondertekend op basis van de gemeente- en provincieraadsbesluiten. Schelde-Landschapspark is een samenwerkingsverband tussen 25 gemeenten en steden: Antwerpen, Berlare, Bornem, Brasschaat, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Gent, Hamme, Hemiksem, Kruibeke, Laarne, Lokeren, Melle, Merelbeke, Niel, Puurs, Schelle, Sint-Amands, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Zele en Zwijndrecht, ondersteund door de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen en het Vlaams Gewest. Het project Schelde-Landschapspark werd op 17 december 2004 door de Vlaamse regering goedgekeurd in het kader van de Ontwikkelingsschets 2010 Scheldeestuarium.

Meer informatie vindt u op: www.schelde-landschapspark.be
Build for Life