Architectuur

KCAP presenteert masterplan Heizelgebied

KCAP Architects&Planners presenteerden gisteren hun visie voor het project NEO Brussel aan politiek, pers en publiek. Het team, waarin KCAP samenwerkt met adviseurs Arup en Fakton, won in september 2010 de internationale prijsvraag. De locatie, het Heizelgebied, is één van de meest strategische locaties in de Brusselse metropool. Het ontwerp voor NEO Brussel heeft tot doel de betekenis van de Heizel te versterken, te kwalificeren en een kader voor duurzame ontwikkeling te geven.

Op de locatie van circa 68 hectare wordt een gemengd stedelijk programma gerealiseerd, waaronder een internationaal congrescentrum, een regionaal winkelcentrum, een museum, leisure, een park en woningen. Met een investering van 900 miljoen euro is het Belgiës grootste gemengde stedelijke herontwikkeling.

Het masterplan biedt de mogelijkheid tot het faseren van gebouwd programma, openbare ruimte en infrastructuur. Fase 1 start naar verwachting vanaf 2014, met de bouw van het winkelcentrum. De voltooiing van het gehele plan is voorzien rond 2025.

Ook interessant