June Energy lanceert gratis besparingsmodel voor energieconsumenten

  BE   12 april 2019 Bron: Contentcats
June Energy lanceert gratis besparingsmodel voor energieconsumenten
Consumenten kunnen voortaan ook gratis besparen op energie met June Energy. Ze kunnen een paar keer per jaar intekenen op een June Deal, waarbij ze op basis van hun verbruiksprofiel een groen energie-aanbod onder de marktprijs krijgen. Daarnaast kunnen ook kmo’s voortaan beroep doen op June Energy om hun energieverbruik te monitoren en automatisch over te stappen naar de meest voordelige leverancier. “Het energiedebat vertrekt vandaag van een valse keuze. Wij willen tonen dat de energietransitie perfect hand in hand kan gaan met een lagere energiefactuur.”

De innovatieve technologie van June Energy meet niet alleen continu je energieverbruik, ze zorgt er ook voor dat je automatisch overstapt naar de meest voordelige leverancier. Niet één keer per jaar, maar telkens wanneer een overstap je factuur doet dalen. Met de June Deal lanceert de Antwerpse scale-up naast dat betalende model (6 euro per maand) nu ook een gratis model. Gemiddeld elke zes maanden krijg je op basis van je persoonlijke verbruiksprofiel een groen aanbod van één energieleverancier. Dat ligt onder het marktgemiddelde en levert je gegarandeerd een besparing op.

De algoritmes vergelijken de prijzen van de June Deal voortdurend met het overige marktaanbod. Beslist de energieleverancier na de afgesproken periode om zijn prijzen toch op te trekken, dan onderhandelt June Energy een nieuwe, meer voordelige deal met een andere energieleverancier. June Energy regelt de overstap automatisch, meedoen met een June Deal brengt dus geen administratieve rompslomp met zich mee voor de eindgebruiker.

June Energy onderwerpt de leveranciers ook aan een strenge screening. Naast duurzaamheid - de aangeboden energie moet 100 procent groen en hernieuwbaar zijn – is ook de service van de leverancier een belangrijk criterium om een deal te mogen aanbieden.

Energietransitie versnellen

June Energy wil met innovatieve, data driven technologie en met een extreem klantgerichte aanpak de energietransitie helpen versnellen, legt co-founder Vincent De Dobbeleer uit. “Dankzij de klimaatjongeren is die energietransitie een heet hangijzer. Maar vandaag wordt het voorgesteld alsof we moeten kiezen tussen duurzaamheid en betaalbaarheid, en dat is een valse keuze. June Energy werkt bewust op twee sporen. We geven de consument de technologische tools in handen om zelf zijn verbruik te sturen, en zo energie én geld te besparen.”

“Maar we willen ook de andere groep consumenten, die daar voorlopig minder actief en minder bewust mee bezig zijn, ontzorgen. Met de June Deals zijn ze zeker van groene energie én zijn ze zeker van een forse besparing op hun energiefactuur. Die combinatie is de beste manier om een versnelling hoger te schakelen met de energietransitie.”

Slimme energie-assistent nu ook voor kmo’s

Naast de lancering van de gratis June Deal breidt June Energy het premium model nu ook uit naar kmo’s. Totnogtoe konden alleen particulieren hun verbruik real time monitoren en automatisch switchen naar de meest voordelige leverancier. De technologie en de algoritmes zijn vandaag in staat om grote verbruiken nauwkeurig te meten. Net als bij particulieren is de installatie bij KMO’s heel eenvoudig: je hebt alleen een gateway nodig en een meterlezer, een sticker die je op je elektriciteitskast kleeft.

“Ook kmo’s zien hun energiefacturen jaar na jaar stijgen”, verduidelijkt Vincent De Dobbeleer uit. “Net als consumenten zijn ze op zoek naar slimme, kostenefficiënte manieren om te besparen op elektriciteit. Onze technologie is nu klaar om ook kmo’s op basis van hun verbruik automatisch te switchen naar de leverancier die hen de beste prijs biedt en het best aansluit bij hun specifieke noden. Als ook de kmo’s mee aan boord springen, kunnen we nog veel zwaarder wegen op de energietransitie.”


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo