Algemeen

Je vervoermiddel veilig op slot zetten bij aanbouw nieuwe schuur

Je vervoermiddel veilig op slot zetten bij aanbouw nieuwe schuur
Je bent aan het bouwen aan de aanbouw van een nieuwe schuur. Een heerlijke, constructieve bezigheid. Toch zal het bouwproces voor heel wat tijdelijke rommel gaan zorgen, waar gehakt wordt vallen nu eenmaal altijd spaanders. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je fietsen veilig staan, terwijl er zo hard gewerkt wordt? Een hele goede vraag. Om te zorgen dat je voervoermiddel even goed tegen diefstal beveiligd is als anders, zal je wat extra maatregelen moeten treffen. In het bouwproces is het immers weleens lastig om een goed overzicht over je spullen te behouden. In dit artikel leggen we daarom uit hoe je je vervoermiddel veilig op slot kunt zetten bij de aanbouw van een nieuwe schuur, en geven we een aantal zeer bruikbare tips.

ART gekeurde sloten

Zorg ervoor dat je je vervoermiddel vastzet met een kwalitatief slot met een ART-keurmerk. Of het nu gaat om het op slot zetten van stadsfietsen of omafietsen, bezuinig nooit op een degelijk fietsslot als je veiligheid wenst. Denk maar eens hoeveel geld je bespaart als je door middel van een goed slot nooit meer voor een diefstal komt te staan. Dat kan toch aardig oplopen. Ben je al bekend met de klassieke omafietsen van Fietsenopfietsen.nl?

Beter nog dan een goed slot zijn uiteraard meerdere goede sloten. De combinatie van een sterk kettingslot en een muuranker zorgt voor extra zekerheid, zeker in een bouwsituatie.

Bevestiging aan een vast object

In het bouwproces kan je het overzicht weleens kwijtraken, waardoor je fietsen misschien minder veilig staan gestald. Probeer dit te vermijden, en zet de fietsen vast aan een vast object. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stevige paal. Op deze manier zal het voor een dief lastiger zijn gebruik te maken van de drukke bouwsfeer, om de fiets in een onoplettend moment naar een rustig plekje te slepen. Veel dieven proberen dit, om vervolgens in alle rust met hun gereedschap het slot te kunnen openen.

Zorg dus altijd dat je goede sloten koopt, goed oplet en je vervoermiddel bevestigt aan een vast object in de buurt. Op die manier kun je al je aandacht naar het bouwproject sturen. Bouwen geeft al genoeg stress, dus zorgen om je vervoermiddel kun je daar niet bij gebruiken. Wij wensen je veel plezier met de nieuwe schuur!

Ook interessant


Build for Life