Jan Snel realiseert in vier maanden hoogwaardige studentenwoningen in Maastricht

  NL   13 augustus 2020 Bron: TeamLewis
Jan Snel realiseert in vier maanden hoogwaardige studentenwoningen in Maastricht
Ieder jaar trekken duizenden studenten naar het zuiden voor verschillende opleidingen en faculteiten in studentenstad Maastricht. Daarmee stijgt ook de behoefte aan passende huisvesting voor deze doelgroep. Jan Snel heeft daarom samen met C3 Living in korte tijd 252 hoogwaardige studentenwoningen gerealiseerd. De woningen zijn op 31 juli opgeleverd.

Op een steenworpafstand van de universiteit

De nieuwe studentenwoningen liggen in het zuiden van Maastricht aan de Salernolaan, vlakbij de Universiteit Maastricht en het MECC-congrescentrum. De grond wordt verpacht aan Jan Snel met een vergunning voor een periode van minimaal tien jaar. Daarna kan de bestemming van de studentenwoningen opnieuw bekeken worden. De verhuur van de woningen wordt uitbesteed aan vastgoedbeheerder Camelot.

Duurzamer in ieder opzicht

De 252 woonruimtes zijn verdeeld over drie verschillende panden die allemaal uit drie bouwlagen bestaan. De afzonderlijke elementen zijn vooraf in de fabriek geproduceerd. Na het transport richting de bouwlocatie werden ze verder afgewerkt en opgeleverd. Dit betekent een vermindering van zowel het afval op de productie- en bouwlocatie als het aantal voertuigbewegingen. Een aanzienlijke winst op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is het gebouw volledig circulair, wat inhoudt dat alle onderdelen opnieuw ingezet kunnen worden bij een ander project.

De gevel van het pand is bekleed met metaal en kunststofmaterialen voorzien van een hout-look. Hierdoor krijgen de gebouwen een natuurlijke uitstraling die uitstekend past bij de omgeving. Om van de buitenruimte en de woningen ťťn geheel te maken, heeft Jan Snel de ontwikkeling hiervan op zich genomen. Zo zijn er onder andere grasstroken, picknicktafels en een grondwal geplaatst om op die manier omgevingsgeluid te beperken.

Jan Snel realiseert binnen vier maanden hoogwaardige studentenwoningen in Maastricht

Van alle gemakken voorzien

De drie rechthoekige panden, ontworpen door Jan Snel, bestaan uit afzonderlijke studioís van 18m2 met een moderne finish. De drie gebouwen zijn in de fabriek geproduceerd onder gecontroleerde omstandigheden en volgens een gestandaardiseerd proces. Op die manier worden de foutmarges tot het absolute minimum beperkt. Dit komt zowel de kwaliteit van de constructie als de afwerking ten goede. Elke woning heeft een eigen badkamer en keukenblok en eigen stroom-, water- en data-aansluitingen. Zo zijn de studioís van alle gemakken voorzien. Verder zijn er op het complex een aantal algemene ruimtes voor de bewoners, waardoor er een plek ontstaat waar bewoners samen iets kunnen ondernemen. Zo komt er een aparte ruimte voor wasmachines, een gameroom en een studieruimte in de panden.

Recordtempo

In minder dan vier maanden tijd hebben de teams van Jan Snel en C3 Living het complex opgeleverd. Eind april van dit jaar zijn de eerste funderingspalen geslagen. Daarna is het in een sneltreinvaart gegaan. Dat merkt ook Max Smits op, projectleider bij Jan Snel: ďDankzij onze snelle bouwmethode kunnen we binnen de kortste keren de hoogste kwaliteit leveren. Zeker met een enorme druk op de huidige woningmarkt, ben ik wederom erg trots op dit project en hoe we dit samen hebben gerealiseerd.Ē

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo