Algemeen

Jan De Nul aantrekkelijkste werkgever in België

Het bouw- en baggerbedrijf Jan De Nul uit Aalst is verkozen tot de meest aantrekkelijke werkgever in België. Dat blijkt uit een rondvraag van Randstad bij 10.000 mensen. De Nul kreeg daarvoor gisteren de Randstad Award.

De Nul stond al enkele keren in de top tien, maar deze keer mag Jan De Nul op het hoogste schavot plaatsnemen. "Het bedrijf scoort uitstekend op de criteria werkzekerheid, toekomstmogelijkheden in het bedrijf en afstemming werk en privé", stelt Randstad.

Jan De Nul gaat het farmabedrijf GlaxoSmithKline - samen met vliegtuigbouwer Techspace Aero - de winnaar van vorig jaar en consultant PricewaterhouseCoopers vooraf.

Voor het eerst in de geschiedenis van de award is de farmaceutische sector niet de aantrekkelijkste sector om voor te werken. Dat is nu de mediasector, dankzij "goede scores inzake werksfeer en inhoud van de jobs". De banksector valt uit de top drie.

De economische crisis leidde ertoe dat de respondenten in deze editie meer belang hechtten aan werkzekerheid. Het belang van het criterium "loon" daalde. De respondenten waren veel kritischer voor de bedrijven als werkgever dan vorig jaar.

De Randstad Award werd voor het eerst georganiseerd met de steun van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
Build for Life