Isolatie

Isofinish wint architectuurprijs

Isofinish wint ook een architectuurprijs! Het buitengevelsysteem dat een belangrijke bijdrage levert aan nul op de meter (NOM) is energetisch maar ook esthetisch een prachtige oplossing. Als daarnaast wordt bedacht dat het systeem een van de snelst te realiseren en prijsgunstigste oplossingen is, dan is dat voor alle partijen pure winst. Woningbouwverenigingen en VVE’s, verenigingen van eigenaren, zien ook steeds meer de voordelen van Isofinish.

Specialisten hebben de krachten gebundeld in het Isofinish buitengevelisolatie concept voor het energetisch en esthetisch renoveren. Een innovatief concept: het combineert de speciaal hiervoor ontwikkelde Powerwall isolatieplaten van Recticel Insulation, de gevelschroeven van Borgh en de gevelafwerking van bijvoorbeeld Deceuninck. Een gevelbekleding met een hoogwaardige oplossing voor buitengevelisolatie én -verfraaiing. Het systeem, dat aan de bestaande gevel bevestigd wordt, resulteert in een flinke energiebesparing. Afhankelijk van de, vrij te kiezen, isolatiewaarde zijn besparingen van tientallen procenten geen uitzondering. Tegelijkertijd krijgt de gevel door de afwerking met een schier oneindige keuze aan gevelbekleding een eigentijdse uitstraling. Recticel Insulation, Borgh en Deceuninck presenteren Isofinish tijdens de beurs Renovatie & Transformatie in hal 3, stand d071.

Doordat hier sprake is van een geventileerd gevelsysteem, niet te verwarren met een spouwmuur, is er ook geen sprake van lelijke aftekening van vuil, condensatie of ongewenste aangroei op de buitengevel, als gevolg van de achterliggende constructie. De specifieke Powerwall isolatieplaten met Taufoam by Recticel, messing en groef, in combinatie met de regelschroeven van Borgh verzorgen een hoogwaardige doorlopende isolatieschil zonder koudebruggen. Het behoeft geen fundatie aanpassingen, werkzaamheden vinden niet in de woning plaats waardoor er geen ruimteverlies en overlast voor de bewoners is. Het kan bovendien toegepast worden bij renovatie maar ook bij nieuwbouw door de aanzienlijke tijdbesparing ten opzichte van traditionele systemen. Er zijn geen extra hulpmiddelen nodig voor uitzonderlijk zware gevelbeplatingen zoals natuursteen van wel 70kg/m2.

Isofinish wint ook een architectuurprijs

Ook interessant