Kachels & open haarden

Is uw houtschuur veilig en op orde?

Is uw houtschuur veilig en op orde?
Brandhoud voor de haard is nog zo gezellig. Maar is uw hout wel goed gestapeld in de houtschuur? Brandhout bewaren of stockeren is niet zo moeilijk en in dit artikel leggen we uit hoe. Om het effectief als brandhout te gebruiken, zorg ervoor dat het hout door en door droog is. Ongedroogd hout branden is zinloos. En bovendien is er veel kans op schimmel.

Hoe sla ik haardhout op? Voor optimaal stookplezier houdt u bij het opslaan van haardhout rekening houden met de volgende punten:

  1. De plek
    Sla haardhout op een droge plek op, zodat het haardhout niet vochtig wordt.

  2. De ruimte
    Sla haardhout niet in een afgesloten ruimte op, omdat haardhout goed moet kunnen ademen.

  3. De ondergrond
    Sla haardhout los van de grond op, zodat het haardhout geen vocht uit de grond trekt.

Maximaal rendement

Voor alle soorten openhaardhout zijn de bovenstaande punten van groot belang. Sla uw haardhout zo op dat er wind door het haardhout kan (vochtigheidspercentage rond 20%) en voorkom dat haardhout nat wordt. Op deze manier haalt u maximaal rendement uit haardhout. Droog haardhout brandt niet alleen beter, maar geeft ook meer warmte af. Hierdoor is hout stoken nog milieuvriendelijker.

Ideeën voor houtopslag

Met een haardhoutopslag zorgt u ervoor dat uw openhaardhaardhout netjes opgeslagen blijft. U kunt natuurlijk ook uw haardhout opslaan in een houtopslag. Op het internet vindt u houtopslagen in verschillende soorten en kleuren. Houtopslagen voor zowel binnen en buiten om uw haardhout eenvoudig in op te slaan. Kies, vergelijk en koop uw houtopslag eenvoudig online.

Ook interessant