Vastgoed

Is een woonkrediet alleen een rentevoet?

Vaak wordt een goed onderhandelde rentevoet als het belangrijkste onderdeel van een woonkrediet beschouwd. Maar is dat wel terecht? De rentevoet is het percentage dat weergeeft hoeveel interesten u betaalt voor uw krediet. Een concurrentiële rentevoet is een goede start, maar zegt lang niet alles.
Rentevoeten kunnen ver uit elkaar liggen. Het percentage varieert ook naargelang u voor een vaste of variabele rentevoet kiest. Met een variabele formule kan de rentevoet schommelen en uw maandelijkse aflossing bijgevolg ook. Het percentage waarmee een variabele rentevoet maximaal kan stijgen wordt vooraf bepaald (2 %, 3 %, 5 % …), met ten hoogste het dubbele van de afgesproken rentevoet.

Een voorbeeld
Als u een rentevoet van 0,226 % op maandbasis (2,75 % op jaarbasis) hebt, kan die maximaal verdubbelen tot 0,452 % (5,56 % op jaarbasis). De rentevoet van een jaarlijks aanpasbare formule is momenteel veel lager dan die van een vaste formule. Dat wil zeggen dat u meer kapitaal kunt aflossen op een kortere termijn. En dus minder interesten betaalt.
Uw Argenta-kantoorhouder bekijkt met u welke variabiliteit het beste bij u past. Zo betaalt u uw krediet op een gezonde manier terug. Nu en in de toekomst. Argenta heeft een unieke formule waarmee u afbetaalt op uw ritme. Wilt u in het begin wat minder betalen of juist meer? Dat kan. Argenta stemt uw krediet af op uw persoonlijke situatie.

Naast de voorwaarden van uw krediet zijn er nog andere bankdiensten die een rechtstreekse invloed hebben op uw budget. Uw bankkosten bijvoorbeeld. Als uw bank u vraagt om uw loon op een rekening bij hen te laten storten, bekijkt u best eerst hoeveel het beheer van die rekening kost. En wat met uw schuldsaldoverzekering?
Die zorgt ervoor dat uw nabestaanden het krediet niet verder moeten aflossen als u er niet meer bent.
U betaalt daar als verzekerde een premie voor. Eenmalig, maandelijks of jaarlijks.
En het fiscale aspect? Als het fiscale plaatje niet volledig klopt, loopt u misschien honderden, of zelfs duizenden, euro’s mis. Laat u daarom bijstaan door specialisten. Kies voor een voordelig totaalpakket en leen slim.

Een voordelig krediet met een aflossing op uw maat en duidelijk fiscaal advies? Lees meer op www.argenta.be of maak ineens een afspraak met een Argentakantoorhouder bij u in de buurt.

Ook interessant