Duurzaam Bouwen

Is duurzaam bouwen gelijk aan toekomstgericht bouwen?

Op donderdag 6 september start Kamp C | Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen tijdens het maandelijks Klimaatcafé met een lezingenreeks door architecten. Acht bureaus (EVR architecten, Stramien cvba, noAarchitecten, 2012Architecten, de vylder vinck taillieu, BLAF architecten, TEEMA architecten en kunstenwerkplaats AWB) situeren waar ze staan en waar ze naartoe gaan. Een absulute aanrader voor architecten of mensen met interesse in architectuur en duurzaam bouwen.

Duurzaam Bouwen wordt vaak gelijk gesteld aan wat door de overheid wordt voorgeschreven op het vlak van energiezuinig bouwen. Het E-peil is de norm. Maar welke plaats nemen de andere aspecten van duurzaam bouwen in? Wat met de ruimtelijke context, water- en materiaalgebruik?
Sommige zaken zijn niet meetbaar maar dat wil niet zeggen dat dit niet moet meegenomen worden in het concept. Denk maar aan daglicht, mens en ruimte, gezondheid en ecosysteem.

Gedeputeerde Peter Bellens: "Dienen we niet buiten de lijntjes te denken, nieuwe woonvormen te overwegen, in discussie te gaan met bepaalde stedenbouwkundige voorschriften en verder te kijken dan de contouren van het gebouw, kavel, wijk of stad?"

2000 | NU | 2020
Kamp C stelde de architectenbureaus de vraag: wat hebben jullie geleerd als jullie terugkijken op de afgelopen tien jaar, waar staan we nu en wat is de visie voor de komende tien jaar? Hoe kijkt een architect tegen Europa 2020? Is hij/zij er mee bezig?

Het doel is de toeschouwer aan het denken te zetten: 'Wat is mijn focus voor het komende decennium?'

Een overzicht van de lezingen.

Praktische info

Wanneer: De lezingenreeks gaat van start op 6 september 2012. Volgende data zijn 4 oktober, 8 november, 6 december, 7 februari 2013, 7 maart, 4 april, 2 mei.

Aanvang om 20u, ruimte tot debat na lezing.

Waar: Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo

Inschrijven: Per lezing gewenst via 014 27 96 50 of info@kampc.provant.be

Inkom: 5 euro (ter plaatse te betalen)