Algemeen

Internettarieven in hotels erg ondoorzichtig

De internettarieven in Belgische hotels zijn vaak ondoorzichtig en verschillen sterk van hotel tot hotel. Dat blijkt uit een rondvraag die het vakblad Smart Business Strategies heeft uitgevoerd bij een twintigtal hotelketens. Het onderzoek staat in nummer 73 van het maandblad.

Gemiddeld wordt in ons land acht euro per uur gevraagd om een uurtje te surfen op hotel. In vergelijking met bijvoorbeeld Londsense hotels is dat een redelijk tarief, maar toch zijn er grote verschillen.

Sommige hotels rekenen hun gasten 15 euro per uur aan voor internettoegang. Bij andere is dat amper 4,50 euro. Heel soms is surfen op hotel gratis.

De hotelketen Crown Plaza heeft gemiddeld het hoogste tarief voor internet, namelijk 10 euro per uur. Ook de Hilton groep rekent in sommige vestigingen aardig door, met een uitschieter van 15 euro in de hoofdstad. Bij Radisson SAS is internettoegang inbegrepen in de prijs van de hotelkamer.

Een tweede conclusie is dat internettarieven in hotels erg ondoorzichtig zijn. Dat gebrek aan transparantie blijkt overigens universeel. "Het is bijna onmogelijk om als reiziger op voorhand de snelheid en prijs van je internetconnectie te weten te komen", zegt William Visterin, hoofdredacteur van Smart Business Strategies.

"Hoogstens wordt meegedeeld of internet beschikbaar is of niet. Maar als het bijvoorbeeld om draadloos internet gaat, is het niet zeker of het bereik tot in de kamer gaat".
Build for Life