Interieur

Internationale fashion allure in Hoorn

Na maanden van renovatie opende onlangs een nieuw Bryant zijn deuren, aan de Kleine Noord 44 in Hoorn. De zaak biedt 500m2 high fashion kleding, geuren, sieraden en tassen voor dames en heren, met trendy topmerken als Dolce & Gabanna, Armani, Marithe et Francois Girbaud, 7 for allmankind, Dondup en Moncler. Het geheel wordt gepresenteerd in een spectaculair winkelinterieur van de hand van Michel Ruijgrok, van ontwerpbureau E.S.T.I.D.A in Amsterdam.

Deze winkel is de derde locatie in de 14 jaar historie van Bryant. Bij iedere verhuizing is het winkeloppervlak vergroot. De laatst verhuizing is een enorme stap geweest voor ondernemer Danny Nelen, het oppervlak is ruim verdrievoudigd en er is grootschalig verbouwd. Het resultaat is een winkelomgeving die voor Nederlandse retailbegrippen ongekend is.

Walk-inn closet

Nelen en Ruijgrok bezochten internationale modesteden ter inspiratie, en kozen voor warme kleuren als beige, zwart eiken, betongrijs en warm zilver als basis. Binnen dit kleurenpallet is gewerkt met uitgesproken materialen en -vormen. Bij de winkelentree staat een royale ontvangstbalie, alsof een groot hotel wordt binnen gegaan. De begane grond, met de damescollectie, wordt als het ware in tweeën gesplitst door bolvormige presentatiemeubels met geïntegreerde banken, die over de gehele diepte in het midden van de zaak staan. Een reusachtige schappenkast reikt twee etages hoog, en vormt het ideale decor voor de schoenen- en tassencollectie. Achterin de zaak een koffiebar, afgewerkt met gecapitonneerde zilveren stoffering. Een brede zwart eikenhouten trap loopt langs een leistenen wand, en leidt uitnodigend naar de eerste etage, waar de heren ruim aan hun trekken komen. Bijzondere aandacht is besteed aan de ruime kleedkamers: door gebruik van behang met krokodillenprint en de slangenskaileder zitrol is de sfeer van de ultieme walk-inn closet thuis gecreëerd.

De zaak is een intieme omgeving waar de bezoeker zich prettig voelt, mooier waant en graag wil verblijven. En dát kan: op hoogtijdagen draait een DJ, worden in de bar drankjes geschonken, en prachtige hapjes geserveerd van Madam Cheung.
Dit is geen kledingzaak, maar een mode experience, met een allure die niet zou misstaan in New York, Londen of Parijs.

foto: Lieneke Laan fotografie