Interieur

Interieur 2012 belooft 'beleving' tot op je bord

Interieur 2012 belooft `beleving` tot op je bord
Een sterke fysieke beleving van design. Een beleving met al je zintuigen, die nog dagen nazindert. Dat is de bedoeling van INTERIEUR 2012. De Biënnale verkent het begrip ‘smaak’ in al zijn facetten. Met opvallende meeting points in de vorm van bistro’s, bars en loungeruimtes. En met een schitterend Day & Night programma. Een absolute must-see is alvast de Interieur Bistro, op het Buda-eiland, een hybride-concept waar de bezoeker zelf ontwerper wordt. Of om het in het Engels samen te vatten: INTERIEUR 2012 wordt a creative place with a lot of fun.

Wat is design? Waar liggen de grenzen? Curator Lowie Vermeersch trekt dit jaar alle registers open op INTERIEUR 2012. Naast de ruim 300 internationale designmerken, serveert hij de bezoekers ook een opmerkelijke culinaire belevenis. Noem het design op je bord.

Piazza’s en custom-designed bars
De beleving start al om 10 uur ’s ochtends in de hallen van Kortrijk. Vier piazza’s verspreid over de hallen vormen het ideale rustpunt, ontmoetingsplaatsen tussen de verrassende installaties van internationale gasten, speciaal ontworpen bars en cafés, elk met een eigen karakter… Het plan van de hallen is ingericht als een stad, met lanen en straten bewoond door 300 internationale designmerken, afgewisseld met diverse tentoonstellingen.

De Interieur Bistro
Vanaf ’s middags kun je terecht op het Buda-eiland in Kortrijk. Op de eerste verdieping van de Budafabriek opent de Interieur Bistro zijn deuren: een markante combinatie van een bistro met een lounge en open keuken. Hét meeting point, dat ook ’s avonds openblijft. De initiatiefnemers noemen het een hybride-concept. Aan de basis ervan ligt het Londense collectief DesignMarketo. “We hebben als thema ‘Freshly Cut’ gekozen, omdat we fris design combineren met een vers menu”, zegt Jerome Rigaud, van het collectief. “De bedoeling is dat je niet alleen een maaltijd kiest, maar ook je favoriete stoel. Er is een eclectische mix van meer dan 200 verschillende stoelen.”

Reservatie kan via 0032 471 763 177.

INTERIEUR 2012 praktisch
De 23e Biënnale Interieur loopt van 20 tot 28 oktober 2012 in Kortrijk Xpo. Het openingsweekend is op 20-21 oktober, de professionele dagen op 22-23 oktober. Negen dagen lang vormt INTERIEUR 2012 hét platform bij uitstek waarop meer dan 300 internationale exposanten, jonge ontwerpers en aanstormend talent hun allernieuwste creaties voorstellen. Alle info ook via www.interieur.be.