Architectuur

Inspiratieproject: Oost-Vlaamse landelijke charme

Inspiratieproject: Oost-Vlaamse landelijke charme
In Mullem, een idyllisch dorp aan de voet van de Vlaamse Ardennen, verrijzen tussen de pittoreske oude boerderijen en gerenoveerde landelijke stulpjes steeds meer nieuwbouwwoningen. De rust en het groen lokten ook Karolien Penson en Bart De Zutter naar het schilderachtige oord. Voor hun nieuwbouw met praktijkgedeelte belden ze aan bij Graux & Bayens architecten. Die ontwierpen voor hen een stralend witte, monolithische woning met geschakelde volumes en een eigenzinnige, bijna sculpturale architectuur.

Karolien Penson en Bart De Zutter: "De uitdaging was niet min. Naast een beroepsgedeelte voor de kinesitherapiepraktijk van Karolien stonden we op een leefruimte met open keuken, twee kinderkamers, een kinderbadkamer en een ouderslaapkamer met badkamer. Verder wilden we veel licht, privacy en hoge plafonds." 'Out of the box' denken was dus aan de orde voor de architect, op een amper 16 meter breed terrein, met twee bouwvrije zijstroken en ingesloten door twee buurwoningen. Wie benieuwd is, weet waarheen!



Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect.

Ook interessant