Architectuur

Inspiratieproject: Extreme makeover in Antwerpen

Inspiratieproject: Extreme makeover in Antwerpen
Van een donkere, smalle rijwoning naar moderne oase van licht en ruimte? In de Stationsstraat in Niel verwelkomen architect Roxanne Leysen en Dave Van Hoof u in een aantrekkelijke gerenoveerde rijwoning. De grootste uitdaging was uiteraard de geringe breedte van 6 meter. Wie wil zien hoe rekbaar het begrip 'ruimte' is in de hedendaagse architectuur, laat dit sterk staaltje van bouwkundige creativiteit zeker niet links liggen.

Roxanne Leysen: "We hebben de circulatie tot een minimum beperkt en smaller gemaakt dan normaal, zonder in te boeten aan comfort. De inkomhal met trap ligt naast de eetruimte. Die laatste kan het immers best stellen met een breedte van 3,5 meter die gevoelsmatig nog wordt opgekrikt door de glazen deur tussen hal en eetruimte. Omdat een rijwoning centraal meestal donkerder is, kwam daar de keuken. Dankzij het grote raam in de voorgevel en de smalle vide dringt er ruim voldoende daglicht door naar de keuken."



Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect.

Ook interessant