Bedrijfsnieuws

Ingenieursbureau Royal Haskoning verwacht lagere omzet

Het advies- en ingenieursbureau Royal Haskoning verwacht een lagere omzet dan in 2010. Bestuursvoorzitter Erik Oostwegel wijst op de magere vooruitzichten voor de utiliteitsmarkt en de woningbouw in Nederland. De omzet komt volgens hem dit jaar uit op circa 320 miljoen euro. Ten opzichte van vorig jaar is dat een daling van 15 miljoen euro.

De helft van de omzet van Royal Haskoning is afhankelijk van binnenlandse opdrachtgevers. Het Nijmeegse bureau heeft last van forse bezuinigingen bij de (rijks-)overheid en waterschappen. De werkvoorraad is gedaald van acht naar zes maanden. Oostwegel wil dat het bedrijf zich dit jaar sterker in de private sector manifesteert. Daarnaast ziet hij groeikansen in de buitenlandse energiesector en in opkomende economieën. Naar verwachting wordt dit jaar nog een Brits bureau gekocht.

De nettowinst van Royal Haskoning over 2010 kwam uit op 7,6 miljoen euro. Dat is 60% meer dan in 2009. Het bedrijfsresultaat nam met 2 miljoen euro toe en bedroeg 25,4 miljoen euro. De omzet nam af met 6% en kwam uit op 335 miljoen euro.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad

Ook interessant


Build for Life