Algemeen

Informatiecentrum voor particuliere bouwers

Komend weekend opent op de woonmarkt ‘Heilige Huisjes 03’ in het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) het Informatiecentrum Eigen Bouw (ICEB). Dit centrum zal advies en informatie verstrekken aan diegene die zelf opdracht willen geven tot de bouw van een pand.

Het centrum is opgericht als gevolg van de Nota ‘Mensen, Wensen, Wonen’ uit 2000. Toen kondigde staatssecretaris Remkes aan dat vanaf 2005 éénderde van de woningproductie zal moeten bestaan uit woningen die in particulier opdrachtgeverschap worden gerealiseerd. Op deze manier wordt de consument zelf producent in een markt waar hij de laatste decennia niet veel te zeggen had. Het Informatiecentrum wil door het verspreiden van kennis over particulier opdrachtgeverschap een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling.

Informatie over eigenbouw is tot op heden versnipperd over veel bronnen, vaak moeilijk vindbaar en soms onvolledig. Via website en telefoon biedt het Informatiecentrum Eigen Bouw iedereen toegankelijke informatie die up to date, juist en volledig is. Vragen over eigenbouw worden direct beantwoord, indien nodig wordt doorverwezen naar de juiste instantie.

Het informatiecentrum Eigen Bouw is opgericht in opdracht van het Ministerie van VROM. Het is een samenwerkingsverband tussen Vereniging Eigen Huis, de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) en Architectuur Lokaal.
Build for Life