Keukens

In hoogte verstelbare plafonddampkap

In hoogte verstelbare plafonddampkap
Uit recent onderzoek van Siemens Home Appliances onder vaste klanten blijkt dat bijna een kwart van alle keukens in Europa is uitgerust met een kookeiland en een aanrecht. Zo’n 56 procent geeft de voorkeur aan een volledig of deels open keuken. Een massieve afzuigkap boven de kookplaat kan als storend worden ervaren en dat betekent dat er nieuwe oplossingen nodig zijn. De varioLift-plafondunit van Siemens Home Appliances komt in deze wens tegemoet en presenteert een nieuw aantrekkelijk design met ongekende prestaties.

Stijl- en sfeervolDeze dampkap is ontworpen voor recirculatie en beweegt op en neer aan vier stalen kabels. Het apparaat zelf is slechts 18 centimeter hoog en is opvallend slank voor zijn prestatieklasse. De varioLift kan daardoor naadloos worden ingebouwd in een verlaagd plafond of juist dicht tegen het plafond aan worden gemonteerd. Dankzij het lineaire, strakke design en de elegante mix van hoogglans wit en roestvrijstaal heeft de dampkap de uitstraling van een minimalistische lamp.

Siemens - In hoogte verstelbare plafonddampkap

Compleet uitgerust afzuigsysteem

Gebruikers kunnen de innovatieve plafondunit tijdens het koken met een afstandsbediening bedienen. De hoogte kan geheel naar wens worden afgesteld, aangepast aan de lengte van de kok. De iQdrive-motor heeft twee krachtige ventilatoren voor onovertroffen prestaties meteen laag geluidsniveau. Via HomeConnect is de warmte van het licht volledig naar wens in te stellen voor de perfecte lichtomstandigheden bij het koken.

Siemens - In hoogte verstelbare plafonddampkap

Een apparaat waarmee je kunt praten

De varioLift van Siemens levert precies de juiste zuigkracht. De climate control-sensor meet continu de dampen en geurtjes boven de kookplaat en past de zuigkracht van de ventilatoren erop aan. Het creatieve kookproces wordt zo nergens door verstoord. Naast de automatische modus kunnen alle functies van de plafondunit uiteraard ook handmatig worden bediend. Gebruikers hebben hierbij diverse opties, omdat het apparaat via wifi is verbonden met de HomeConnect-app. Zo kan de dampkap via een mobiele telefoon of tablet en zelfs via stembediening worden bediend of direct vanaf de kookplaat.

Ook interessant