In 3 stappen naar een praktische keuken met karakter

11 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
In 3 stappen naar een praktische keuken met karakter
Beringen
Jouw toekomstige huis winnen, de dag van vandaag kunnen velen hier alleen maar van dromen. In Huis Gemaakt gaan 3 koppels aan de slag met het verbouwen van een woning. 1 koppel krijgt de sleutel van zijn droomwoning cadeau, inclusief splinternieuwe Dovy-keuken. Aan de hand van de realisaties uit het tweede seizoen van Huis Gemaakt geven we jou graag enkele concrete tips mee om ook jouw keuken om te toveren tot een praktisch geheel. En dat met het nodige karakter.

Tip 1: Kies het juiste werkblad

Hoe kies je het juiste materiaal voor jouw werkblad? Bij het installeren van een nieuwe keuken, stel je je best even de vraag met welke materialen je aan de slag wil. Ze hebben namelijk niet alleen een invloed op de prijs van je droomkeuken. Elk materiaal beschikt ook over specifieke kwaliteiten.

Zo kozen Anaïs en Cédric in Antwerpen voor een werkblad in composiet door het grote gebruiksgemak. Hun werkblad is vlek-, kras-en zuurbestendig. Het is dus makkelijk te onderhouden en zeer hygiënisch. In Beringen en Boortmeerbeek gingen de koppels dan weer voor een werkblad in laminaat. Eveneens makkelijk in onderhoud en bovendien de ideale optie met een beperkt budget. Bij Younes en Eline vind je een laminaat met houtstructuur om een warm gevoel te creëren. Emiel en Alexia gaven de voorkeur aan laminaat dat er uitziet als oude eik. Dit voor zowel de kastdeuren als het werkblad. Op die manier zorgde elk koppel voor een unieke touch in de keuken.

Ontdek het beste materiaal voor jouw werkblad

In 3 stappen naar een praktische keuken met karakter
Beringen

Tip 2: Voeg wat kleur toe

Het gebruik van kleur heeft een grote invloed op het karakter van jouw woning. De oranje woonkamer van Younes en Eline is wellicht iedereen bijgebleven. In de keuken pakten ze het iets subtieler aan. De kleurrijke vloertegel in combinatie met de witte keuken vormen een rustig geheel. Toch zijn hun roots duidelijk voelbaar door deze keuze. Emiel en Alexia op hun beurt kozen voor groene tegeltjes tegen de spatwand. Deze contrasteren mooi met de rustige houttinten en witte kastdeuren in hun keuken. Een geslaagd resultaat!

Team Antwerpen gooit het in de keuken over een andere boeg. Anaïs en Cédric zijn creatief en geven hun authentieke woning graag een moderne uitstraling. Dit uit zich in een opvallende kleurkeuze: abrikoos. Een zachtroze kleur die perfect samengaat met de uitgesproken vloer en het witte composieten werkblad.

Ontdek hier meer over het combineren van kleuren en materialen

Tip 3: Denk na over je keukenopstelling

Een keuken moet niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Daar zijn de 3 koppels uit Huis Gemaakt het over eens. In Boortmeerbeek weerspiegelt zich dit onder meer in de opstelling van de keuken. Er werd bewust gekozen voor een parallelle opstelling waarbij links en rechts kasten en werkruimte worden voorzien. Daarnaast beval Dovy ook enkele slimme opbergoplossingen aan. De wasmachine en droogkast werden bijvoorbeeld netjes weggewerkt en er kwamen pottenladen met geïntegreerde bestekladen.

In 3 stappen naar een praktische keuken met karakter
Boortmeerbeek

In Antwerpen heeft de keuken een U-vorm. De ideale oplossing in de ruimte die Anaïs en Cédric voorhanden hebben. Ook zij ontdekten overigens het gemak van de pottenladen. Bovendien integreerden ze een uittrekbaar hoeksysteem en een panoramische dampkap. Die verdwijnt na het koken terug netjes in het werkblad.

In 3 stappen naar een praktische keuken met karakter
Antwerpen

Team Beringen koos op zijn beurt voor een T-opstelling. Niet de meest gebruikelijke opstelling, maar wel ideaal als je graag contact houdt met je gasten tijdens het koken. Het kookvuur van Younes en Eline heeft overigens een geïntegreerde dampkap. Die is efficiënt, makkelijk te reinigen en eenvoudig te bedienen. Daarnaast werden handige rekjes voor kruiden en flessen en een hoekkastsysteem voorzien zodat het koppel overal makkelijk bij kan.

Aan de slag met jouw keuken? Laat je adviseren door een Dovy-keukenconsultant.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo